05 de setembre 2009

Reflexions a la Paraula de Déu

Coratge, no temeu !

Us preocupa el present i el futur de l’Església? Esglésies buides… i que els poquets que hi som siguem majoritàriament gent gran? Doncs avui tenim una paraula ben encoratjadora. “Digueu als contorbats de cor: Coratge, no temeu! Mireu, és el vostre Déu…és ell que ve a salvar-vos.”(Is.35, 4). Ara bé, la condició necessària perquè aquesta paraula esdevingui salvadora és que ens deixem descol•locar amb humilitat, perquè els nostres pensaments no són els del Senyor, i els nostres camins estan ben lluny dels seus.

Prou de pensar que el nombre de baptismes, de comunions, de gent a les esglésies, o de magnificència del culte, són signes de la presència del Regne de Déu entre nosaltres. El seu Regne no té res a veure amb tot això. Isaïes ho va anunciar i Crist ho va realitzar: “…es desclouran els ulls dels cecs i les orelles dels sords s’obriran,…el coix saltarà com un cérvol, cridarà de joia la llengua del mut…”(Is. 35, 5-6) I del Crist, que ho va realitzar, deien: “Tot ho ha fet bé: fa que els sords hi sentin, i que parlin els muts”(Mc. 7,37) L’Església, però, ha estat sovint més preocupada per la seva glòria i el seu domini, que per fer present el Regne de Déu en el món.

Per això cal que ens preguntem seriosament: Església del Crist!, Assemblea de creients convocada per l’Esperit Sant!, de veritat treballem perquè els muts parlin i els coixos caminin? Perquè puguin parlar aquells que, marginats, no tenen veu en la nostra societat, o aquells que ben a prop nostre, de tanta tristor, depressió o ràbia cobejada al seu cor, no poden expressar el seu dolor i la seva tristesa Treballem per fer caminar els coixos? La nostra mirada serena, il•lumina aquells que no caminen perquè no saben per on anar, ni què fer, ni troben camins de sortida als seus problemes?. Si Ell és entre nosaltres, els nostres ulls es desclouran, entendrem el món que vivim, i coneixerem els nous camins que hem de seguir per construir el seu Regne entre nosaltres. Ben segur que no tindran res que veure amb el “poder sagrat” o amb el “poder” a seques, que tant ens ha seduït i ens sedueix.

“Germans meus, no barregeu amb accepcions de persones la fe en Jesucrist”(Jm. 2, 1)

Santiago Quijano