05 d’octubre 2009

Quadern d'exercicis del Catecisme "Jesús és el Senyor

El Servei de Catequesi de la Fundació Mossèn Manuel Bonet, que té la seva seu a la nostra comunitat, ha elaborat aun quadern d’exercicis per poder treballar els continguts dels primers temes del Catecisme «Jesús és el Senyor», de forma senzilla, ordenada i progressiva. Es tracta d’una proposta de treball perquè els nens i nenes de primer curs de Catequesi realitzin uns exercicis variats i pràctics que els ajudin a construir una veritable experiència de fe cristiana infantil, a cada moment del seu procés de creixement.

Els exercicis d’aquest quadern segueixen l’ordre i el contingut dels primers 23 temes del Catecisme, tot i que, tenint en compte que l’any litúrgic és el marc vivencial i celebratiu del curs catequètic, inclou algunes activitats relatives als temps litúrgics; també hi ha unes activitats inicials, per facilitar l’acolliment dels infants i la creació d’un grup de nens i nenes que vol fer Catequesi, en el si d’una comunitat cristiana. Els exer cicis del quadern estan resolts i explicats pedagògicament en una Guia per a Catequistes.

El Servei de Catequesi depèn de la Fundació canònica Formació Cristiana Permanent Mossèn Manuel Bonet, erigida pel Cardenal Dr. Narcís Jubany, arquebisbe de Barcelona, el 29 de gener de 1987. Un dels objectius de la Fundació és «promoure i desenvolupar la formació cristiana a totes les edats i situacions, mitjançant la reflexió i la recerca de camins per respondre a les qüestions que planteja la vivència de la fe en el nostre món i fer-ne aplicació a la tasca catequètica» (Est. art.2), i per aquest motiu el Servei de Catequesi ofereix aquest material com un recurs metodològic i un servei a la catequesis per a infants.

Els autors d’aquest material, Frederic Bassó Ubach i Montserrat Martínez Deschamps, són, respectivament, el Director emèrit i la Directora del Servei de Catequesi.