21 d’octubre 2009

Setmana de Cinema Espiritual

Del divendres 6 al diumenge 15 de novembre es portarà a terme la VI Setmana de Cinema Espiritual als Lluïssos d'Horta (Feliu i Codina, 7), a 5 minuts a peu de la parada d'Horta de la línia 5 del Metro. El Director de la Setmana és Mn. Peio Sánchez i té la col·laboració d'un grup de professors de teologia, de comunicació audiovisual, d'educadors, d'afeccionats al cinema, de membres d’associacions Culturals i representants d’empreses del sector, amb el suport de les Delegacions de Pastoral de Juventut i de Mitjans de Comunicació de l'Arquebisbat de Barcelona.

Com diuen els organitzadors: "No és cap casualitat que, precisament, en una època de crisi, tinguem una bona collita de pel·lícules que ens presenten personatges que, a pesar de tot, segueixen esperant contra tota esperança, com el protagonista de "Slumdog Millionaire". O que capgiren les seves vides envers l’entrega i la bondat, como en "Gran Torino". Fins i tot, personatges que, per la seva ingenuïtat, ens recorden que sempre són possibles les il·lusions, com en" El hijo de Rambow" o "El valiente Despereaux". Tot i que també comptem amb avisos que ens prevenen de falses expectatives, com "La ola", finalment ens queden els personatges que superen les proves i troben una confiança bàsica, fonamentada d’una manera transcendental, com en "La vida secreta de la abejas".

El preu de cada sessió és de 4 euros, i l'abonament per a les 6 pel·lícules és de 18 euros.

Hi ha també sessions especials per joves, aquí teniu més informació.

Aquestes són les pel·lícules que es podran veure en les sessions obertes al públic:

Divendres 6 Novembre. 20,00h

Pablo de Tarso. El útimo viaje (Estrena)

Des d'una fosca cela dos ancians esperen la seva mort, han estat sentenciats per les seves creences i per la seva forma de vida. Saule, un ciutadà romà, antic fariseu, d'educació hel.lènica i prosèlit del 'camí nou' ens revela, mitjançant una retrospectiva de la seva vida, com van ser els primers moments dels seguidors de Jesús, l'home que ha canviat el món. Pau de Tars descobrirà als seus companys de destinació un món nou, una altra forma d'entendre l'existència des de la fe, l'esperança i l'amor. Una pel.lícula en què l'apòstol de la gent dibuixa amb els seus records i paraules l'horitzó canviant on la llavor de l'Evangeli ha començat a germinar. Aquest és l'últim viatge d'un home que, incansable, va recórrer el món fins aleshores conegut i que es convertirà en el major impulsor de la bona notícia.

Dirigida per Pablo Moreno i produïda per San Pablo Multimèdia.

Presentació: Pablo Moreno, director, Juan Carlos Sánchez, assessor teològic i representant de San Pablo Multimèdia.





Dissabte 7 Novembre. 21,00h

Amazing Grace (2009)

Ioan Gruffudd interpreta Wilberforce, un home nascut a l'època del Gran Imperi Britànic, quan la influència del país a tot el món es trobava en el seu màxim esplendor. Era, però, una època en què s'entreveia l'emergir del descontentament popular, un temps en què els reformistes lluitaven i ho donaven tot per ser escoltats. Bon amic del primer ministre més jove d'Anglaterra, William Pitt el Jove, Wilberforce surt elegit per ocupar un lloc a la Cambra dels Comuns a l'edat de 21 anys, i Pitt el convenç de la causa de l'abolició de l'esclavitud. Tot i la seva destresa política sobrenatural, Wilberforce es troba en la dicotomia de seguir amb la seva reeixida i ascendent carrera política o obeir el seu desig de deixar-ho tot per una vida d'espiritualitat. Per això busca el consell del seu amic i mentor John Newton, un antic comerciant d'esclaus que es va incorporar a l'Església per quedar en pau amb l'etapa anterior de la seva vida, que li aconsellarà que la millor manera de servir Déu per Wilberforce és lluitant contra la injustícia amb la seva influència política.

Director: Michael Apted

Comentari: Prof. Jose Maria Caparrós, Universitat Autònoma.



Diumenge 8 Novembre. 19,00h

The Visitor (2008)

The Visitor resulta ser una meravellosa faula sobre la convivència entre diferents cultures. Les vides d'un nord-americà blanc, d'una senegalesa i d'un sirià i la seva mare s'entrecreuen en el que potser és l'episodi més important de les seves vides, i la necessitat i la voluntat fan que els possibles problemes de la diferència de creences, religions , colors de pell o costums ni tan sols es plantegin. Lamentablement, qui sí que ho tenen en compte és l'Estat, sobretot el departament d'immigració, i la realitat entra de ple en aquesta petita illa humana.

Director:Thomas McCarthy

Comentari: Victoria Molins, religiosa de la Companyia de Santa Teresa.





Divendres 13 Novembre. 20,00h

Sacerdots en el cinema. Selecció d'escenes



Presenta: Prof. Peio Sánchez, Director de la Setmana de Cinema Espiritual.
Col·labora: Delegació Pastoral Vocacional.






Dissabte 14 Novembre. 21,00h

Gran Torino (2009)

Walt Kowalski (Clint Eastwood) és un veterà de la guerra de Corea, treballador jubilat del sector l'automòbil. La seva màxima passió és tenir cura del seu més preuat tresor: un cotxe Gran Torino de 1972. Inflexible i amb una voluntat de ferro, Walt viu en un món en perpètua evolució, però les circumstàncies faran que es vegi obligat, davan els seus veïns immigrants, a enfrontar-se als seus antics prejudicis.

Director: Clint Eastwood

Comentari: Prof. Salvador Pié-Ninot, Facultat de Teologia de Catalunya i Universitat Gregoriana de Roma.




Diumenge 15 Novembre. 19,00h

Slumdog Millionaire (2008)

Jamal Malik és un adolescent pobre de Bombai que, per un motiu desconegut, està concursant en la versió hindú del programa "Qui vol ser milionari?". A punt d'aconseguir els 20 milions de rupies com a premi major del concurs, el jove és interrogat per la policia, sota la sospita d'estar fent trampes. Però per a cadascuna de les preguntes, Jamal té una resposta ...

Director: Danny Boyle

Comentari: P. Josep Mascaró, salesià, Institut Ciències Religioses Don Bosco.




Més informació aquí.