05 de desembre 2009

Reflexions a la Paraula de Déu

Déu no es cansa de nosaltres

L' Any Litúrgic ha retornat i amb ell ens introduïm novament al temps previ a lafesta de Nadal d' aquest any 2009. Déu no es cansa de nosaltres encara que l' espècie humana s' entossudeix en caure de manera reiterativa en les seves limitacions.

Si mirem el nostre entom proper o llunyà sentim els crits de la misèria, de lesmalalties de la fam i de la guerra. En el nostre món més proper veiem les dificultats per sortir de la crisi econòmica en la que nosaltres mateixos ens hem col·locat. Famílies que no poden subsistir, autòctones o foranes, que perden la llar per no poder pagar la hipoteca.

Heus ací un panorama no gaire engrescador que ens hauria de fer pensar a tots elsque tenim la vida resolta. No es tracta d'amargar-se, pero cal que prenguem consciència de tot el que ens passa.

Avui, Joan segueix clamant en el desert i ens predica un baptisme de conversió.Certament que la conversió és un camí que s'inicia i que costa molt d' avancar-hí.Cal estar sempre desperts per tal de comprometre'ns en l'exercici de l'amor vers als altres.

Pau ens diu que Déu ha comencat en nosaltres un bon treball que acabara de dur-lo a terme quan que ens retrobem en Jesucrist. Demana als cristians de Filips, avui nosaltres, que el nostre amor s' enriqueixi. Es el mateix amor que Pau viu intensament.

Esperem que siguem capaços d' anar abaixant turons i omplint fondalades del nostre desgavell personal i col·lectiu i sapiguem caminar, amb amor, vers la glòria de Déu. El camí és Jesucríst. Cert que tot això conté un misteri no sempre fàcil d'acceptar. Lluitar pel bé i la Justícia estimant, no té, però, res de misteriós i és quelcom de ben concret que Déu ens demana.

Ignasi Garcia i Clavel