03 de gener 2010

Carta als Reis

Benvolguts Reis Mags d’Orient,


Us escrivim aquesta carta en nom de la Comunitat Eclesial de Sant Ildefons intentant interpretar les seves il·lusions. En aquest any, el primer sencer sense Mn. Alemany i en el que persones molt estimades a la nostra Comunitat han deixat aquest món, volem demanar-vos per a Sant Ildefons tres regals d’alta tecnologia per mantenir encesa la torxa que aquestes persones ens han passat.

Primer de tot us demanem uns auriculars d’aquells que eliminen tots els sorolls que no ens permeten escoltar de forma clara i neta el missatge fresc i potent de Jesús. Aquests sorolls de vegades són paraules que no s’entenen, conceptes massa allunyats, formes massa distants, idees distorsionades ... Aquests auriculars, en el seu silenci, ens haurien de permetre escoltar Déu, entendre què ens demana i què vol de nosaltres. Aniria molt bé que aquests auriculars portessin els complements opcionals d’energia, d’esperança i d’ il·lusió.

També us demanem una màquina traductora que sigui capaç d’actualitzar el llenguatge de l’Església, el nostre llenguatge, per tal d’adaptar-lo a les formes del segle XXI. Un llenguatge i unes formes on les dones i els homes d’avui, on el jovent del nostre temps, on els infants que tenen tot el futur davant seu, sentin el missatge de Jesús com una cosa seva, engrescadora, propera, possible, senzilla i entenedora. Una traductora que faci que la Fe no sigui només una adhesió a unes creences, sinó una forma radical d’entendre la vida i de viure-la amb coherència. Ens agradaria que en aquest aparell poguéssim introduir tot el que ens diuen i escoltem sobre Jesús i, al prémer el botó, aparegués el missatge tal com Jesús el va dir, el que realment Ell vol comunicar-nos, un missatge directe i essencial sense capes ni revestiments que ens allunyen de la Veritat.


Finalment us demanem un aparell de fer les claus que obren la porta de la nostra Comunitat per poder repartir-les a tothom i continuar sent una Parròquia oberta, on tothom s’hi trobi estimat i acollit. Una Parròquia on cada persona es trobi com a casa seva, s’estimi Sant Ildefons i l’Església, i on tingui ganes de col·laborar i treballar per un món diferent, per un món millor. Volem aquestes claus per fer una comunitat on tots, especialment les nostres persones grans i els nostres joves, es trobin acompanyats i no tinguin la sensació d’estar sols davant l’apassionant aventura de la Fe.

P.D.: De qualsevol manera, estimats Reis d’Orient, si finalment no ens podeu portar tot el que us hem demanat, no patiu: continuarem confiant amb l’Esperit Sant, amb l’Amor de Déu, per esforçar-nos per viure i celebrar la Paraula de Déu el millor que puguem, sense oblidar que és necessari fer una mirada endins de cada un de nosaltres per completar el sentit de comunitat. Un interior que no podem descuidar si realment volem entregar-nos als altres ja que Déu és dins de cada persona.

Família Llorens-Pomé en representació de la Comunitat de Sant Ildefons