11 de febrer 2010

18ena Jornada Mundial del Malalt

Avui dijous dia 11, commemoració de la Mare de Déu de Lourdes, es celebra la 18ena Jornada Mundial del Malalt. Amb aquest motiu, Mn.Xavier de Dou ens fa arribar la següent reflexió:

Ells també compten

El món del sofriment humà clama sense interrupcions trobar un altre món: el de la comprensió i el de l’amor més desinteressat. Heu pensat mai que el malalt també pot evangelitzar tot mostrant el rostre de Jesús i allò que és original i notori del nostre Déu cristià? Un Déu sofrent que comparteix, per amor, el dolor dels homes i que els redimeix per aquest camí de contradicció?

Sí, el malalt és un testimoni quan viu la seva fe cristiana, tot donat-se i donant, tot redimint i redimint-se amb els germans més propers del seu egoisme, orgull i vanitat. Per això, gairebé tots els diumenges de l’any a les nostres eucaristies fem una pregària per ells. Tota la comunitat cristiana i concretament la parròquia ha de tenir cura d’aquesta activitat pastoral que mai no té un punt final. Pensem-ho, i posem fil a l’agulla per estar preparats per al dia que potser ens tocarà ser un més d’aquest grup mereixedor d’una atenció, estima i amor més que extraordinaris. Preguem i fem pinya amb tants malalts de diverses malalties.

Francesc Xavier de Dou - Responsable de la Pastoral de Malalts