16 de febrer 2010

La coherència, arrel de la credibilitat

Conferències Quaresma' 2010

Les sessions de "Reflexió i Diàleg", organitzades per l'Associació CIC i per la Comunitat de Sant Ildefons, tindran lloc a les 20:30 hores els dia 1, 4, 8 i 11 de març a l'Institució Cultural del CIC (Via Augusta 205).

La credibilitat depèn estretament de la coherència de vida. La fe ens exigeix viure amb coherència l'Evangeli, manifestar-lo en la vida privada i professional, ser testimonis de la bona notícia arreu. Ser coherent, però, és difícil. Jesús és el nostre exemple de coherència fins a les últimes consequències. També hi ha molts homes i dones anònims que treballen pel bé comú i que són coherents amb els seus principis. Són testimonis que esperonen a viure-la.

L'exemple de Jesús ens captiva, però també ens colpeix. L'evangelització exigeix la imitació del Crist, la pràctica de la coherència en tots els ordres de la vida, perquè només així som dignes de confiança a l'hora de dir-nos cristians.

Ens proposem reflexionar sobre la coherència durant aquest temps de meditació i de renovació propi de la Quaresma i ho farem amb persones que ens ajudaran a explorar-ne la riquesa de significats.

* Dilluns, 1 de març

La coherència de Jesús

Màxim Muñoz. Nascut l'any 1958 a Zarza Capilla, Badajoz. Va professar com a claretià el 1977 i va ser ordenat prevere el 1985. És el Provincial a Catalunya dels claretians. Doctor en Teologia per la Universitat Gregoriana de Roma. Actualment és professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i ha impartit classes en diversos centres de formació. També és vicepresident de la Unió de Religiosos de Catalunya i secretari de la Conferència Ibèrica de Provincials Claretians.

* Dijous, 4 de març

La coherència en la vida professional i en les organitzacions

Begoña Román Maestre. Va néixer a Petrel, Alacant, al 1965. És doctora en filosofia per la Universitat de Barcelona, va obtenir el Premi Extraordinari de Llicenciatura i de Doctorat a la mateixa Universitat. Del 2001 al 2007 fou directora de la Càtedra d'Ètica Ethos Ramon Llull, de la Universitat Ramon Llull, on cordinava grups d' investigació en ètica aplicada a entorns professionals i organitzatius. Actualment és professora d'Ètica a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona

* Dilluns, 8 de març

La coherència cristiana en els mitjans de comunicació.

Francesc Romeu. Nascut el 1959 a Tiana. És capellà i periodista. Actualment és rector de la Parròquia de Santa Maria del Taulat i de Sant Bernat Calbó, al barri del Poblenou de Barcelona, del que també n'és l’arxiprest. Consiliari del Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona. Professor de Periodisme a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Col·labora habitualment en diferents mitjans de comunicació: Foc Nou, Avui, El Periódico, Catalunya Ràdio, www.catalunyareligio.cat, entre d'altres.

* Dijous, 11 de març

El testimoni dels sants. Coherència exemplar.

Francesc Torralba. Va néixer a Barcelona l'any 1967. Premi Extraordinari de Llicenciatura al millor expedient acadèmic i Premi Extraordinari de Doctorat a la millor tesi de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. També va realitzar la llicenciatura i el doctorat en Teologia. En l’actualitat és Professor de la Universitat Ramon Llull de Barcelona i imparteix cursos i seminaris en moltes altres universitat d’Espanya i de Sud Amèrica. Alterna la seva activitat docent amb l’ofici d’escriure. Forma part de diversos comitès d’ètica. És l'actual director de la Càtedra Ethos d’ètica aplicada a la Universitat Ramon Llull.