20 de febrer 2010

Reflexions a la Paraula de Déu

DEUTERONOMI – XVI 4-10
“Els Egipcis ens maltractaren, ens oprimiren i ens imposaren treballs pesats.” (6)

Avui 1.020 milions de persones viuen sota el límit de la pobresa I moren diàriament entre 60.000 i 80.000 persones oprimides per tots aquells que dirigeixen el sistema econòmic internacional i per tots els que ho estem consentint. Confiem que el Senyor escolti el clam de tots els sofrents de la terra i ens doni el camins per aconseguir per tota la humanitat un món que regalimi llet i mel.

Salm 90 1-5
“T’emportes els homes com si fossin un son; al matí s’espiguen com l’herba, com l’herba que s’espiga i floreix, però al vespre es marceix i s’asseca.” (5)

Obriu els ulls interiors perquè puguem fer un SALT evolutiu QUE ENS PORTI A UNA NOVA CONSCIÈNCIA I ENS ADONEM que la solidaritat i el just repartiment de la riquesa, per totes i tots, és l’efecte del bé més gran. El bé més gran és conèixer i seguir Jesús i treballar per l’adveniment del Regne de Déu que és per tothom i en primer lloc pels pecadors, marginats i crucificats pel sistema.

CARTA ALS ROMANS. X – 8.13.
“No hi ha, doncs, diferència entre els jueus i els altres pobles, ja que tots tenen el mateix Senyor, generós amb tothom que l’invoca. En efecte, tots els qui invoquin el nom del Senyor se salvaran.” (12)

No hi ha diferencia entre cristians, musulmans, hindús, budistes, creients i no creients. En efecte, tots els que invoquin el nom de Senyor, de paraula o amb els fets estimant els germans i treballant per un món on tota forma de vida sigui respectada, se salvaran.


Evangeli segons Sant Lluc. IV, 1-13
“Jesús, ple d’Esperit Sant..........” (1)

Aquesta hauria de ser la nostra fita més important. Fer callar la ment que l’alimenta l’Ego, entrar en el silenci per apaivagar els sentiments i deixar que ens ompli l’Esperit Sant.”

Plens d’Esperit Sant podrem vèncer totes les temptacions que la societat actual ens posa constantment davant nostre.

Vèncer les temptacions com no ser esclaus, ni individualment ni com a comunitat:

- de la possessió de béns materials “L’home no viu només de pa”, (1a temptació).

- de l’èxit espectacular, fàcil i immediat de les nostres obres “Adora el Senyor el teu Déu, dóna culte a Ell tot sol” (2a temptació).

- del poder: Poder dins la família, poder entre els amics, poder a la feina, poder a la ciutat, poder dins el país, poder dins de l’estat....poder sobre l’altre. “No temptis al Senyor el teu Déu” (3a temptació).

Josep M. i Angelina