10 d’abril 2010

Reflexions a la Paraula de Déu

Diu el Senyor: “Tomàs, ¿Perquè m’has vist has cregut? Feliços els qui creuran sense haver vist.”

Com els deixebles, que eren a casa amb les portes tancades per por del jueus, quan Jesús Ressuscitat entrà i els digué “Pau a vosaltres. Com el Pare m’ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres”, nosaltres, els cristians, també ens reunim a casa, a la comunitat, en les Eucaristies, i també tenim por, i Jesús Ressuscitat també hi és present i ens alena l’Esperit, perquè el Pare l’envià a Ell i Ell ens ha deixat a nosaltres, els cristians, perquè, seguint el que Ell va fer i ensenyar, visquem en pau, amb amor i perdonant, tot construint un món Nou, el Món de Déu, que Jesús inaugurà, amb la confiança posada en Ell, abandonant-nos en Ell, enamorant-nos d’Ell.

Això, que per a mi és creure en Jesús, costa. És més fàcil fer com Tomàs, deixar-nos portar pels aires que ens envolten tan llunyans d’aquest món Nou ¿qui ho diu que un altre món és possible? ¿per què m’he d’esforçar, si aquí ho tinc tot?

Com a Tomás, Jesús ens convida a cadascú de nosaltres a mirar-li les mans i a posar la nostra mà dins el seu costat, amb mil i un petits signes en la nostra vida quotidiana perquè hi és present en tots: aquell familiar o amic que està malalt, que necessita companyia o ajuda de qualsevol tipus, aquell pesat que no hi ha qui l’aguanti, aquell que considero que m’ha ofès, aquell pobre desvalgut que passa gana, el tercer i el quart món, etc., etc., podem tocar moltes ferides a la nostra societat i reconciliar-nos amb els altres i fins i tot amb les nostres pròpies ferides. És així com se’ns ha de notar, com als Apòstols els coneixien, la gent en feia grans elogis i cada vegada se’ls afegien més homes i dones que es convertien a la fe en el Senyor.

Ara, que la nostra Església pateix acusacions per actes d’alguns dels seus membres que ben segur que són reprovables, però que es magnifiquen i s’utilitzen per desprestigiar-la i per convidar a no creure-hi, siguem valents, fem fora les pors i donem autèntic testimoni de Jesús, del seu missatge i de la seva revelació, que és el que compta i amb el que hem de creure fermament sense que res ni ningú ens faci trontollar.
Maite Cura