04 de juliol 2010

Reflexions a la Paraula de Déu

Parlem de vida nova

Isaïes ens convida a imaginar-nos aquella Jerusalem sobre la qual el Senyor decantarà, com un riu desbordant, la pau i el benestar; on serem consolats. La sola visió d'aquesta realitat esdevenidora transformarà els nostres anquilosaments i revivificarà els nostres ossos petrificats per convertir-los en herba tendra.

Ells vells rituals ja no tenen valor, diu Pau als nous cristians, l'únic que val és
que hàgim estat creats de nou.

Lluc ens evoca una comunitat que sent a Jesús viu i a la qual Jesús continua parlant. Aquesta comunitat s'ha estès més enllà dels dotze i el missatge ha arrelat entre els pagans de tal manera que també en són portadors. Es tracta d'un missatge d'acció, de fets, de fruits. La sega promet, perquè el Senyor prodiga béns, però hi ha pocs bracers i en calen per fer bé la feina ...

La comunitat ha viscut l' experiència de la multiplicació dels pans i els peixos, no els valen les relíquies inconsistents de l' ordre vigent¡ per als nous cristians l' ordre nou no és una utopia llunyana, el viuen, se'l creuen, actuen i treballen perquè sigui una realitat arreu. "Ja arriba el Regne de Déu": comença un ordre nou, el procés és irreversible.

No defugim Jesús que no ha cessat de parlar-nos.

Deixem-nos crear de nou, reviure. Gosem gaudir d'una nova vida impregnada d'aquesta bona nova revitalitzadora que ens empeny a l'acció i a la construcció del Regne.

Helena Cots