24 de novembre 2010

Centre d'acollida Adrià Trescents

Des del mes de novembre, la comunitat de Sant Ildefons ha començat donar un servei de banc d’aliments als necessitats de la nostra comunitat i del nostre territori a través del recentment creat Centre d’acollida Adrià Trescents. Aquesta és una jove associació de persones de la nostra comunitat, juntament amb Mn.Josep M. Rovira Belloso, que té com a objectiu l’ajut integral al necessitat, en la línia similar al servei que es proporciona a Assís. Començant pel banc d’aliments, l’aspiració es poder arribar a donar un servei més complet d’ajut i assessorament a les persones que ho necessitin, un esperit amb el que Sant Ildefons realitza moltes de les tasques socials actuals com ara la borsa de treball o l’acció de Caritas Parroquial.

En aquest moment s’està atenent a 12 famílies, gairebé una quarentena de persones en situació de necessitat a les que, gràcies a l’ajut del Banc d’Aliments de Barcelona, podem atendre mensualment.

Aquest banc d’aliments local no interferirà ni canviarà el nostre compromís amb la parròquia germana de Sant Paulí, on continuarem col.laborant en les campanyes que fins ara hem estat realitzant.

Adrià Trescents (1919-2006) era un germà de la Salle que, després d’una llarga trajectòria com a docent i director d’algunes escoles d’aquesta congregació, optà per dedicar-se als més marginats des d’inicis dels anys 60: primer a l’Escola PROA de Badalona on s’integraven nens i nenes gitanos, després en tasques de protecció de menors, drogaaddictes, malalts de SIDA , etc. La seva llarga tasca de suport al necessitat i de rehabilitació de persones en situació de marginació és la que ha inspirat la definició dels objectius de la nova associació Adrià Trescents.

Qualsevol interessat en col.laborar com a voluntari o econòmicament es pot adreçar a la secretaria de la Comunitat.