28 de desembre 2010

30.000 joves a Rotterdam per cinc dies d'oració

Aquest any la 33era trobada europea de joves, organitzada per la comunitat de Taizé, s'efectuarà del 28 de desembre de 2010 al dia 1 de gener de 2011 a Rotterdam, per invitació de la Conferència de Bisbes dels Països Baixos, del Consell General de l'Església protestant holandesa (PKN) i del Consell de les Esglésies dels Països Baixos. S'esperen a Rotterdam prop de 30.000 joves de tot el continent per a cinc dies de compartir i de pregària.

Amb aquesta nova etapa de la «peregrinació de confiança a través de la terra», la comunitat de Taizé continua el camí que el seu fundador, el germà Roger, va obrir per donar suport als joves en una recerca de reconciliació i de pau, no només entre cristians sinó que també entre pobles.

En l'esperit d'aquesta trobada europeu, Rotterdam retroba el pensament d'un dels seus ciutadans il·lustres, precursor de l'Europa actual, Erasme, nascut en aquesta ciutat al 1467. Va ser un partidari ardent de la «pau de la cristiandat", de la «concòrdia de l'Església» i de la reconciliació entre els pobles.

Els joves seran acollits per les comunitats i les famílies de tota la regió.. Al matí estaran a les 150 esglésies d'acollida i a la tarda es trobaran al parc d'exposicions de la ciutat (Ahoy), per als menjars i les oracions comunes. Els tallers vespertins ajudaran als joves a reflexionar sobre les fonts de la fe i sobre el seu compromís al servei de Crist en l'Església i en la societat.