15 de desembre 2010

Col·lecta de Nadal de Càritas Diocesana - Un petit gest d’amor

Càritas diocesana, des de fa molt temps, ha manifestat públicament i clarament la seva voluntat de col·laborar amb les institucions públiques i privades per lluitar contra la pobresa a fi de fer una societat més justa i solidària. Aquesta institució té avui un reconeixement d’alt nivell. Sense escatimar esforços humans i materials, més aviat incrementant-los, veu, però, augmentar els desequilibris existents en una societat globalitzada i amb ells el risc d’una pobresa que pateixen famílies i/o persones, abocades a una exclusió social i/o econòmica alarmants. És tota una societat que passa del benestar al malestar d’una manera directa o indirecta.

Són moltes les sumes de motius que enquadren aquesta situació present i no totes tenen una solució “de facto”. Ara no és el moment de carregar culpes, que segur que n’hi ha, és el moment de fer un petit gest que faci millorar la societat a favor dels pobres i conseqüentment de les seves necessitats per a viure amb dignitat.

Càritas parroquial rep de la comunitat el mandat de treballar de manera organitzada a favor dels més pobres fent possible una bona comunicació de béns a favor d’ells. Ho fa, com bé sabeu, des de la borsa de treball, la col·laboració a l’escola bressol de l’Infant Jesús, amb els ajuts a la parròquia agermanada de Sant Paulí de Nola. Igualment amb diferents persones de la demarcació parroquial ajudant-les a pagar lloguers, llum, aigua i altres. A més aquest any s’ha posat en marxa el Banc d’Aliments, anomenat Adrià Trescents.

Per a tot això, com a responsable de Càritas Parroquial animo a tots els de la comunitat de Sant Ildefons a fer aquest petit gest d’amor en la col·lecta de Nadal d’enguany, i segellar amb la vostra generositat la fe que celebrem setmana rere setmana.

Dins d’aquesta demarcació parroquial i més enllà d’aquesta frontera hi ha situacions insostenibles que fan perillar la coexistència social i ciutadana. En nom de Càritas us demano un ajut i un esforç extraordinari perquè extraordinari és el moment més dolorós i perniciós que ens toca viure.

Que sigui per l’amor i per la caritat aquest petit gest i que sigui el bon Déu que ho tingui en compte. Agraeixo aquesta resposta com també la tasca de totes les persones que dia a dia sense fer soroll col·laboren amb Càritas parroquial.

Francesc Xavier de Dou, diaca