03 de gener 2011

Carta als Reis

Estimats Reis Mags d’Orient,

La Comunitat de Sant Ildefons us saluda i us envia aquesta carta i ho fa amb il·lusió perquè vosaltres, Majestats, sou els reis, els sants de la il··usió i a més sou mags. Només cal veure les cares dels infants quan us escriuen i quan us veuen a la cavalcada. La nostra comunitat també ho fa amb aquesta il·lusió d’infants.

Us volem demanar moltes coses que no són materials, però primer ens fem una reflexió: nosaltres quins mèrits tenim per demanar-vos quelcom? Comptem, però, amb la vostra gran bondat i comprensió que salva la nostra insignificança i el nostre pecat.

Posem il·lusió quan volem estimar amb tendresa, il·lusió quan ens donem als altres amb alegria, il·lusió quan la nostra comunitat acull i celebra, il·lusió quan els polítics estimen el poble i no tenen por. Tenim tantes il·lusions... Sabem, però, que amb la il·lusió no n’hi ha prou i per això us volem demanar la vostra ajuda, que enriquiu totes aquestes il·lusions amb una gran esperança per tal d’impedir que quedin com un foc d’encenalls. És que volem que el món sigui millor, començant per nosaltres mateixos.

Finalment us fem, estimats Reis, una recomanació: el dia 6 de gener, tan valorat per tothom, no descuideu l’aparcament dels vostres camells; ho diem perquè no sempre els qui posen les multes treballen amb il·lusió.

Estimats Reis, ens voldríem acomiadar amb una forta abraçada i això és massa difícil. Que la imaginació de mags supleixi aquesta dificultat i us desitgem un feliç retorn a les vostres terres.

Àngel Oliva
en nom de la Comunitat de Sant Ildefons