25 de gener 2011

Sant Ildefons'2011

Diumenge passat, a l’Eucaristia de dos quarts de nou del vespre, es va celebrar de forma solemne la festivitat de Sant Ildefons a la nostra Comunitat amb una missa presidida pel Bisbe Auxiliar de Barcelona, Mns.Sebastià Tatalvull, i concelebrada per Mn.Lluís Saumell, rector de Sant Ildefons, per Mn.Salvador Torres, rector de Sant Paulí de Nola, i per Fra.Josep Gindrau, Ministre Provincial dels Franciscans, assistits per Mn.Xavier de Dou, diaca.

Maite Cura, del Consell Pastoral, va donar la benvinguda tot recordant que “a Sant Ildefons ens reunim creients en Jesucrist formant una comunitat per acollir el seu missatge, escoltant la seva Paraula i celebrant l'Eucaristia. I a la vegada ens comprometem a fer-lo extensiu a tothom amb el nostre testimoni.” Va agrair també la participació de totes aquelles persones que fan de Sant Ildefons una comunitat ben viva, i la presència del Bisbe en aquesta Eucaristia justament el dia en que ha fet 50 anys de la benedicció de l’actual temple pel Bisbe Modrego.

Mns.Taltavull, en la seva homilia, ens va encoratjar a ser testimonis de Crist en la nostra societat secularitzada, en la nova Galilea d’avui en dia. Ens va encoratjar a saber tenir una acollida amical envers els altres perquè el missatge de Jesús és per a tothom i no només pels creients. Ens va encoratjar a descobrir en el cor de cada dona i de cada home l'acció i l'escalf de l'Esperit; a col·laborar perquè les persones puguin trobar-se amb Déu; a ajudar a refer l'experiència de Déu de molta gent allunyada, tenint en compte que això està lligat a l'amor als germans. Pel Bisbe Sebastià hauríem de tenir coratge per aconseguir que es digués de nosaltres, els cristians: “mireu com estimem aquests cristians” i que aquesta manera d’estimar es convertís en un exemple a seguir.

El rector de Sant Ildefons, Mn.Lluís Saumell, abans d’acabar la missa va tenir unes paraules de record per Mn.Joan Alemany assenyalant la seva voluntat de fer possible una comunitat de cristians a Sant Ildefons on tothom es trobés acollit.

La Missa va comptar amb la participació del Cor La Fontana i amb cantaires d’altres corals que assagen als locals de la Parròquia. Les veus i les cançons van ajudar a crear un clima adient de pregària i celebració. En aquest vídeo interpreten Conticorum Iubilo de Haendel.

Al final de la celebració, els celebrants van sortir fins l’atri per saludar els feligresos de forma molt cordial.