15 de febrer 2011

Xavier Puigdollers, nou director general d'Afers Religiosos

El militant d'Unió Democràtica de Catalunya Xavier Puigdollers i Noblom serà nomenat avui dimarts director general d'Afers Religiosos de la Generalitat per part del Consell Executiu.

Puigdollers, nascut a Barcelona el 1951, és advocat i la seva trajectòria està vinculada a les entitats socials: ha estat director de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència amb Jordi Pujol i actualment presideix la comissió de Benestar Social d'UDC.

Conseller per CiU en el Districte de l'Eixample, Puigdollers és professor de Dret Civil a la Universitat Abat Oliba (UAO) i també participa en la secció d'Infància i Joves del Col·legi d'Advocats de Barcelona.

Alhora, presideix la fundació 'La Tutela', l'organització més important i més antiga de Catalunya dedicada a la custòdia legal de discapacitats psíquics, des de setembre de 2007.

Puigdollers presideix l'Associació d'Amics i Devots de Sant Raimon Penyafort, que és el patró dels advocats. També ha estat vinculat al Moviment d'Esplais Cristians (MCEC).

catalunyareligio.cat explica així el nomenament:
Xavier Puigdollers substitueix en el càrrec a Montserrat Coll i Calaf, que ha estat la directora general d'Afers Religiosos durant aquesta última legislatura, i també ho va ser-ho en el primer tripartit, fins que ERC va sortir del Govern. Durant uns mesos de l'any 2006, aquesta àrea la va ocupar el socialista Jordi López Camps.

Catalunya és l'única comunitat autònoma que compta amb una àrea al Govern específica sobre els Afers Religiosos. El seu primer responsable en va ser Ignasi Garcia Clavel, durant la darrera legislatura de Jordi Pujol, que va crear la Secretaria de Relacions amb les Confessions Religioses el 2000.

Els darrers anys en el treball de la direcció general ha destacat especialment per la voluntat d'establir relacions amb les confessions minoritàries i visualitzar la diversitat religiosa de Catalunya. Una situació reflectida en el Mapa de les Religions de la Generalitat, que recull els 7.851 llocs de culte de més de 13 confessions religioses diferents: judaisme, el cristianisme oriental, el cristianisme evangèlic, els testimonis cristians de Jehovà, l'Església Adventista del Setè Dia, l'Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, l'islam, la fe Bahà'í, l'hinduisme, el sikhisme, el budisme i el taoisme.

El principal repte que haurà d'afrontar Puigdollers passa per la diversitat religiosa, ja que com proven les dades de la Generalitat, la presència de la religions minoritàries a Catalunya s'han incrementat notablement arran del fenomen migratori.