01 de març 2011

Homenatge al Dr. Josep Rius-Camps

El passat dimecres, 23 de febrer, va tenir lloc al Seminari Conciliar de Barcelona la presentació pública de la miscel·lània d'homenatge al patròleg i biblista Josep Rius-Camps que porta per títol: A la recerca del sentit de la paraula.

L'acte, organitzat per la Facultat de Teologia de Catalunya, va ser presidit pel cardenal de Barcelona, Mons. Lluís Martínez Sistach.

Després d'una llarga trajectòria dedicada als estudis patrístics i bíblics, Josep Rius-Camps va rebre l'homenatge dels seus col·legues i amics en un acte que va obrir el Dr. Armand Puig, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya.

El Dr. Joan Planelles vicedegà de la Facultat de Teologia de Catalunya i actual director de la Revista Catalana de Teologia, va presentar la miscel·lània d’homenatge, editada dins la mateixa publicació que va fundar i dirigir Josep Rius-Camps entre 1975 i 2008.
El Dr. Joan Ferrer Costa, degà de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona i membre de l'Associació Bíblica de Catalunya, va glosar la persona i l’obra de l’homenatjat.

Van cloure l’acte el Dr. Josep Rius-Camps i Mons. Lluís Martínez Sistach.

Com és ben sabut de tots Mn. Rius-Camps dirigeix les sessions del Grup de Reflexió Bíblica, cada primer dimarts de mes a les 19:15 als locals de la Parròquia. El felicitem ben de cor i ens unim al merescut homenatge.