28 de juny 2011

Confirmacions a Sant Ildefons: "L'Esperit és Déu dins nostre"

Quinze joves de la nostra Comunitat van rebre el passat diumenge dia 19 el sagrament de la Confirmació en la celebració de l’Eucaristia de 2/4 de 9 del vespre presidida per Mons. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona.

Els joves confirmants van llegir el següent Manifest:

Senyor, fa anys que participem a la Catequesi de la nostra Parròquia on hem conegut encara més a Jesús i on hem entès que Jesús ens parla d’un Déu que ens estima, que ens salva i que ens perdona. Un Déu que ens diu que no som en aquest món per casualitat o per una coincidència de l’atzar, i que tenim una missió a fer.

Senyor, vivim en un món que ens necessita més que mai. Déu ens demana que fem que en aquest món hi hagi més justícia i més llibertat per tots els homes. Jesús ens ha mostrat com hem de fer que els més pobres i els més febles tinguin el mateix dret a tenir una vida digna, i volem seguir el seu exemple. Amb la força de l’Esperit Sant, amb la força de l’Amor de Déu, ens veiem capacitats i il·lusionats per esforçar-nos per aconseguir-ho.

Senyor, Jesús ens va ensenyar que fer un món millor és possible. Jesús ens va parlar d’un Déu, pare de tots, que sempre ens perdona i ens entén. Jesús ens va parlar de l’Esperit que és al nostre costat. Per això, malgrat els nostres dubtes i febleses, volem donar un pas més en la nostra vida de cristians i rebre la Confirmació.


Mons.Taltavull va fer la seva homilia basant-se en aquest manifest que els joves havien preparat a la Catequesi. El bisbe auxiliar va destacar que ”creiem en un Déu que ens estima, que ens salva i que ens perdona”, no en un Déu que castiga i ofega, no en un Déu negatiu, sinó en un Déu positiu. També va encoratjar els joves, i a tota la Comunitat, a ser testimonis de Crist a la nostra societat, i fer-ho de forma il·lusionada gràcies a l’exemple de Jesucrist i a la força de l’Esperit Sant.

Amb el seu habitual to cordial i entenedor ens va recordar que "l’Esperit Sant és Déu en nosaltres, Déu dins nostre."

En aquest vídeo es recull l’instant en que els confirmants van renovar les promeses del baptisme:

Renuncieu a tota mena d’egoisme, hipocresia o menyspreu envers els altres?
Sí, hi renunciem.

Renuncieu a desentendre-us de les seves necessitats per covardia, mandra o comoditat?
Sí, hi renunciem.

Renuncieu a anar per la vida buscant només el vostre benestar i el que us interessa a vosaltres, és a dir, renuncieu a pensar només en vosaltres mateixos oblidant-vos dels altres i de Déu?
Sí, hi renunciem.

Creieu en Déu, Pare totpoderós, creador del Cel i de la terra, que ens estima i vetlla per nosaltres i per tots els homes?
Sí, hi creiem.

Creieu en Jesucrist, únic Fill seu i Senyor nostre, que nasqué de Maria verge, passà pel món fent el bé, patí i fou sepultat, ressuscità d’entre els morts i seu a la dreta del Pare?
Sí, hi creiem.

Creieu en l’Esperit Sant, la santa Església Catòlica, la Comunió dels Sants, el perdó dels pecats, la resurrecció dels morts i la vida perdurable?
Sí, hi creiem.

Aquesta és la nostra fe. Aquesta és la fe de l’Església, que ens gloriem de professar, en Crist Jesús, Senyor nostre.


Tal com els va recordar Mn. Lluis Saumell, la formació cristià ha de durar tota la vida, i ara, aquests nois i noies, després de sis anys de catequesi infantil, saben que tenen obertes les portes per continuar la seva formació en el grup Batec, el grup de joves de la Comunitat.

Els felicitem de tot cor !