29 de novembre 2011

Catequesi Familiar: l'Advent

Advent vol dir adveniment, vinguda, i es refereix a la vinguda de Jesús al món.

Déu estima tot el món que crea, i estima tots els homes i dones. Déu Pare, per mitjà de Jesús el Fill, els omple del seu Esperit Sant i els fa a tots sants.

Són la Comunió dels Sants, Tots Sants!!

Però molts no coneixen Déu. Estan amb Ell sense saber-ho, ni adonar-se’n, ni fruir-ho, ni poder-ho celebrar ni agrair.

Per això, Déu Pare, per la força del seu Esperit, ha volgut que el Fill vingués al món, perquè fes conèixer a tots els homes i dones com és Déu, com ens estima. Perquè sapiguem que ha fet per tots nosaltres. Jesús ha vingut perquè el Pare l’ha enviat.

La vinguda de Jesús va començar fa 2011 anys, i continua venint constantment fins que a la fi de la història del món. Jesús com a Jutge, es manifestarà per reunir tots els que l’han escoltat i seguit.

Els humans però, podem saber i conèixer el que Déu fa perquè Jesús ens ho ensenya, però mai entendrem com és i com ho fa. Per això en parlem per mitjà de símbols.

Els símbols ens ajuden a entendre el que celebrem en l’Advent: les Mans grans, símbols de Déu Pare, signifiquen que Déu ens envia a Jesús. El Núvol de llum és símbol de l’Esperit de Fortalesa i d’Amor amb el que Déu ens dóna Jesús.

Però ja sabem que Déu ens crea lliures, i no vol fer-nos fer res a la força, sinó que espera que l’acollim i l’escoltem i el seguim i fem el que ens aconsella per a ser feliços...

Les quatre setmanes de l’Advent, són un temps durant el qual volem preparar-nos per rebre de la millor manera a Jesús. I entendre tot el que Jesús ens ensenya des del començament de la seva vida.