19 de febrer 2012

Reflexions a la Paraula de Déu

“No us recordeu més d’un altre temps, no penseu més en les coses antigues, estic a punt de fer una cosa nova que ja comença a néixer ¿no us n’adoneu?" Is. 43, 18

Quin missatge tan adient pels temps d’avui i per tots els que vivim ara!
Són paraules d’esperança que ens presenten un Déu que no es queda fixat en el passat, sinó que ens assegura una promesa de renovació i de salvació, si creiem de veritat en les seves paraules.

Sembla dir a cadascú de nosaltres: mireu tot el que de nou us presento cada dia, doneu resposta. El passat està perdonat, no visqueu d’enyorances, recordeu que sempre sóc amb vosaltres, però necessito que tingueu fe en mi i que sapigueu viure “l’ara i l’aquí”. Crec que tot això, almenys per a mi, és difícil, perquè normalment ens refermem en el passat, tenim por del futur i ens costa acceptar el present.

Hem de demanar avui que ens sentim estimats per Déu que perdona, que fa les coses noves, que oblida les nostres fallades i que ens demana que estiguem atents a la vida de cada dia, al que demanen els germans, solament així podrem descobrir el Déu present en nosaltres.

A través de l’Evangeli se’ns mostra el Déu misericordiós que cura el paralític i li ofereix el perdó i la curació.

Tot això al llarg de l’Evangeli apareix com “avui ens ha nascut un Salvador”, i els que veien la curació del paralític deien: “avui hem vist coses admirables”. Per tant, crec que hem d’estar atents.

Déu no pertany al passat, se’ns manifesta ara, sempre que estiguem atents. Demanem amb el salm d’avui: “Senyor, salveu-me la vida”.

Júlia Tejerina