28 de juny 2012

Assemblea de juny: Balanç del curs 2011-2012

La darrera Assemblea d’aquest curs de la nostra Comunitat es va celebrar el dilluns 11 de juny. Mn.Josep Maria Jubany va obrir l’assemblea recordant dos persones molt actives a Sant Ildefons que recentment han passat a la Casa del Pare: la Maria Jesús Dabad i l’Eduard Soler. La Maria Jesús era una de les persones que treballen silenciosament des de la Pastoral de Salut, i l’Eduard feia molts anys que era catequista i era una persona molt compromesa socialment. En l’assemblea de febrer, de la que ell va ser el ponent, sense ni un bri de demagògia ens va parlar de com hem d’actuar els cristians davant la crisi que estem vivint: ens va dir que hem de ser una mà solidària, que hem de ser una veu profètica per denunciar les injustícies, i sobre tot que hem de ser un signe d’esperança. Tot i ser la Maria Jesús i l’Eduard persones diferents, tenien en comú que tots dos sentien Sant Ildefons com casa seva, que tots dos treballaven pels més febles i que tots dos tenien un clar referent a qui seguir: Jesucrist.

En la primera part de l’Assemblea es van presentar els quatre nous membres del Consell Pastoral per cobrir les vacants de les quatre persones que el deixen després de haver-hi estat tres anys. El Consell està format pels mossens de la parròquia, és a dir en Josep Maria Jubany, en Lluís Saumell i en Xavier de Dou, i dotze persones més de la Comunitat que són escollides per estar tres anys al Consell, de forma que cada curs entren quatre consellers nous. La Dolors Alcaraz, la Sílvia Lamoglia, en Pere Rius, i en Francesc Foraster són els nous membres per proper trienni.

A la segona part, responsables dels diferents grups de la nostra comunitat van fer un repàs de les activitats que s’ han portat a terme durant aquest curs 2011-2012 que ha tingut tres importants notícies: tenim nou rector, Mn.Jubany. A Mn.Lluis, però, no el deixem marxar! I una notícia trista, a l’agost va morir Mn.Ignasi Cases, gran impulsor del Casal i present a la parròquia durant més de 50 anys.

Es va començar un tema molt material però necessari: l’Economia. Posteriorment van intervenir els grups de reflexió: Cultura i Fe, Reflexió Bíblica i es van repassar les Assemblees del curs. Van continuar els grups que porten temes litúrgics o sacramentals: Bateig, Pastoral de Salut i Pregària. Tot seguit es va explicar totes les activitats del Casal de Sant Ildefons. I dels més grans es va passar als més joves: Escoltes, Esplai, grup de Batec i la Catequesi. A continuació va ser el torn de la vessant més solidària: Càritas, la Borsa de Treball i el Banc d’Aliments. I finalment, van tenir la paraula la part de comunicació: el Full Informatiu i el Blog.

Va ser una Assemblea on fins a disset persones van passar per la taula, i davant els micròfons van poder explicar als assistents les diferents activitats que es porten a terme a la nostra parròquia, i on va quedar patent la vitalitat de Sant Ildefons.