25 de setembre 2012

Primera reunió del curs del Consel Pastoral

La reunió va tenir lloc el passat diumenge dia 16 i va començar després de participar a l’Eucaristia d’1/4 d’11 del matí. L’objectiu era treballar les prioritats per al curs 2012-2013 i preparar el Pla Pastoral de la nostra Comunitat a partir de les propostes que es van fer a l’Assemblea extraordinària del 19 de maig passat. En aquesta Assemblea, la Comunitat va definir un bon nombre de propostes que el Consell va prioritzar per donar forma al Pla Pastoral de Sant Ildefons 2012-2014.

Els tres objectius del Pla Pastoral són els següents:

1. L’anunci de Jesucrist als qui no el coneixen

2. La Pastoral de la iniciació cristiana

3. La solidaritat, expressió de la Fe cristiana

Cadascun dels objectius inclou una sèrie d’iniciatives i projectes a realitzar a la nostra comunitat :

Primer objectiu: Anunci de Jesucrist als qui no el coneixen

* Organitzar xerrades, sessions participatives, conferències, debats sobre temes relacionats amb els valors que vivim com a cristians i que podem compartir amb no creients.

* Organitzar sessions estables de Catequesi d’adults per tal de reflexionar en profunditat sobre la nostra Fe i els reptes del món actual.

* Organitzar sessions tipus ‘atri dels gentils’

* Convidar i fer participar molt més als joves de la comunitat a les assemblees i celebracions

Segon objectiu: La pastoral de la iniciació cristiana

* Potenciar la celebració dels sagraments de la iniciació cristiana (Baptisme, Comunió i Confirmació) així com la formació i compromís de les famílies en l’educació cristiana dels seus fills.

* Donar seguiment i formació als que han rebut algun d’aquests sagraments assegurant la implicació de la Comunitat.

* Aprofitar al màxim el gran valor que Sant Ildefons ha pogut desenvolupar amb la Catequesi Familiar i vincular encara més a la Comunitat les famílies que hi participen.

* Assegurar la continuïtat i visibilitat del grup de BATEC

Tercer objectiu: La solidaritat, expressió de la fe cristiana

* Potenciar la Pastoral de la Salut i l’atenció a les persones grans

* Intensificar els projectes de solidaritat de la Parròquia: col·lectes, borsa de treball, banc d’aliments, altres projectes solidaris...

* Implicar més els grups de joves de la comunitat com a protagonistes i responsables d’aquests projectes.

* Fer conèixer i treballar la Doctrina Social de l’Església

El Consell va definir, durant aquesta sessió, una sèrie de Projectes de Contingut i d’Organització que prioritzaven les principals iniciatives de l’Assemblea del mes de maig. Aquests projectes es van formular de forma transversal per tal que els diferents grups, voluntaris i col·laboradors de la comunitat hi puguem treballar de manera que recollim tota la riquesa del que es fa dia a dia a Sant Ildefons, però també amb l’objectiu de potenciar un millor coneixement i noves capacitats a la nostra Comunitat.

El Pla Pastoral es presentarà a l’Assemblea de la Comunitat del mes d’octubre per tal de rebre comentaris, suggeriments o modificacions addicionals que el facin realment un Pla de tota la Comunitat.

Us emplacem, doncs, a l’Assemblea del mes d’octubre on es presentarà, debatrà i s'iniciarà formalment aquest nou Pla Pastoral.