02 de novembre 2012

La Comunitat necessita la nostra aportació econòmica

En començar el nou curs, la Comissió Econòmica encarregada de gestionar els recursos de la comunitat, vol informar a tots els qui participeu de les celebracions, activitats i serveis diversos de la parròquia de la situació econòmica d’aquest moment.

Com ja sabeu la comunitat se sustenta de les aportacions que responsablement i lliurement fem entre tots. Es nodreix principalment de tres fonts: les quotes fixes a què un gran nombre de feligresos s’hi ha compromès -cadascú segons les seves possibilitats-, de les col·lectes dels diumenges i dels donatius.

Una part important d’aquests diners va destinada a afers socials, ja sigui la col·laboració mensual al fons comú diocesà, a Càritas parroquial, a les diverses col·lectes manades (Domund, Germanor, Càritas Diocesana, Fam al Món i Seminari) i a campanyes en favor dels més desafavorits.

Però també una part considerable és necessària per fer front a les despeses que comporta el funcionament dia a dia de la comunitat: sous, neteja, telèfon, aigua, gas, electricitat, etc.

L’objectiu que fa temps que s’intenta assolir seria poder cobrir aquestes despeses de funcionament amb les quotes fixes de cada mes. De moment no s’ha arribat a aconseguir aquesta fita i darrerament més aviat s’ha constatat una lleugera però progressiva davallada de quotes. El principal motiu és l’envelliment dels feligresos i les defuncions.

Les col·lectes, que durant molts anys s’han anat mantenint, també tendeixen a baixar, sobretot no cal dir durant els mesos d’estiu, època en què es redueixen ostensiblement.

I els donatius sempre són molt ben rebuts... però “imprevisibles”.

Tot plegat fa difícil poder elaborar un pressupost i planificar les actuacions prioritàries que s’haurien de dur a terme a la comunitat. Podríem dir que la nostra economia és de “subsistència”. Procurant no fer despeses extres (que no vol dir innecessàries) “anem fent”. Però en un espai com és la parròquia, on s’hi fa tantes activitats i s’hi mou tanta gent, sovint sorgeixen imprevistos, de manteniment, de funcionament, etc. als quals s’ha de fer front indiscutiblement quan es presenten, de la manera que es pot.

Sabem que no són els moments adequats per demanar més col·laboració, però creiem que és el nostre deure posar-ho a la vostra consideració i recordar que la sostenibilitat de la parròquia depèn exclusivament de nosaltres. I d’això n’hem de ser conscients i responsables.

Sigui quina sigui la vostra resposta ... GRÀCIES!