04 de gener 2013

Carta als Reis

Majestats,

Aquesta serà una carta atípica perquè esteu acostumats que sempre us demanem que ens porteu moltes i molt variades coses per poder fer front a les necessitats que tots tenim, ja ho sabeu. Per tant, no ens entretindrem en fer-vos la llista de tot allò que tantes vegades us hem demanat, i que any rere any, fins on us ha permès la vostra màgia, heu intentat procurar-nos.

Us volem demanar humilment que com sempre vingueu carregats de regals i els repartiu per totes les cases per fer feliços i omplir d’il·lusió, ni que sigui per uns moments, a tants nens i nenes que us han estat esperant tot l’any.

No us oblideu de les famílies que a causa de la recessió econòmica actual es troben en el llindar de la pobresa, ni tampoc de totes aquelles que sofreixen greus malalties o que fins i tot han perdut éssers estimats en cruels circumstàncies.

Però, per més que us pugui semblar estrany, us volem demanar que aquest any no marxeu de buit, perquè hi ha moltes coses que ens fan nosa i ens en volem desfer. Emporteu-vos, sisplau, totes les misèries que neguitegen els nostres cors: la pobresa, la fam, la por, la violència, la intolerància, la injustícia, la corrupció.

I pel que fa al nostre país emporteu-vos també, sisplau, tots aquests malastrucs i profetes de calamitats -com deia el bon Papa Joan- que amenacen la nostra convivència, la nostra història, la nostra cultura, la nostra llengua, la nostra llibertat i en definitiva el nostre dret a decidir.

Potser demanem la lluna, ho sabem, però deixeu-nos tenir la il·lusió de creure per un moment que el que us demanem no és una utopia. Per a vosaltres, que guiats per l’estel vàreu trobar l’infant Jesús i vàreu tenir el privilegi de contemplar-lo i adorar-lo en mans de la Verge Maria i Sant Josep, res no us és impossible. Vàreu ser molt astuts evitant retrobar-vos amb Herodes després d’haver vist el nen Jesús, perquè sabíeu les seves intencions, per això confiem que entendreu el que us demanem, coneixent les intencions dels qui s’oposen a la nostra llibertat.

“Hi ha molta bondat en el món” deia sempre el nostre estimat i recordat mossèn Joan Alemany, i certament que n’hi ha. Vosaltres, Majestats, en sou testimonis vivents. Però tots sabem que la bondat no fa soroll, no és notícia, no se’n parla o fins i tot s’ignora. En canvi tot allò que atenta contra la nostra identitat i sacseja la nostra convivència té un gran ressò mediàtic que s’estén ràpidament com la pólvora i desfigura els nostres legítims anhels... Per tant, això, emporteu-vos-ho també, sisplau!

Moltes gràcies Majestats. Us desitgem que la campanya d’aquest any sigui tan profitosa com totes les anteriors i que l’estel del Senyor us guiï sempre per camins de veritat.

L’equip de redacció del Full Informatiu en nom de la Comunitat