17 de març 2013

Reflexions a la Paraula de Déu

BUSQUEM A DINTRE I TROBAREM ALGÚ

Les paraules de Sant Pau ens interpel·len com a cristians que fem camí en un Món que sembla absent a les sol·licitacions de l’esperit. Considerant la seva vida, Pau de Tars ens diu que qualifica de “desavantatges” totes les coses que l’envolten i que, per tant, les deixa de costat perquè el seu afany és buscar “l’excel·lència del coneixement de Crist Jesús, el meu Senyor”.

Paraules que esdevenen tot un estímul per al cristià de qualsevol època. Nosaltres, ara, les podem entomar per tal de detectar quin és el nostre nivell de proximitat a la persona de Jesús i el nostre grau de compromís amb el seu missatge. I segurament ens adonarem que encara coneixem poc la persona de Jesús, que no ens hem proposat amb fermesa que la seva paraula il•lumini la nostra vida, i que potser no portem gaire a la pràctica el seu únic manament: “Estimeu-vos els uns als altres”.

Segur que ens seria plaent i beneficiós conèixer millor Jesús, passar més estones conversant amb Ell, creant espais interiors i deixant fora, de tant en tant, ocupacions, entreteniments i negocis. Hauríem d’intentar imitar a Sant Pau i buscar l’excel·lència en la immersió a dintre de nosaltres mateixos. Avui, en aquesta època de presses, de crisis múltiples, d’angoixes, de desconcert social i de pessimisme vital, la persona humana també està capacitada per entrar en el seu interior i accedir a una visió menys materialista i menys egoista de la vida.

En el nostre cas, el de seguidors de Jesús, aquest capbussar-se en la regió de l’ànima és de primera necessitat, perquè és justament en aquesta regió profunda on Déu acostuma a fer-se present i a comunicar-se.

Josep-Maria Puigjaner