23 de desembre 2013

FELICITATS, BON NADAL!

En nom de tota la comunitat de Sant Ildefons em plau desitjar-vos a tots vosaltres i a les vostres famílies un Bon Nadal. Prego a l'infant que neix, que us porti pau, amor, justícia, i d’una forma especial que augmenti a cadascú la passió pel fer el bé i també les grans virtuts teologals: fe, esperança i caritat.

En aquests dies de Nadal és costum intercanviar-nos regals, però pels creients el gran regal que se’ns dóna de forma totalment gratuïta i desinteressada és Déu que es fa home. Proclamarem en la Missa de la Nit de Nadal: Ens ha nascut un noi, ens ha estat donat un fill que porta a l’espatlla la insígnia de príncep. Déu li ha posat aquest nom: Conseller-prodigiós, Déu-heroi, Pare-per-sempre, Príncep-de-pau. Cada vegada que neix un infant és un signe que Déu confia en la humanitat. La vinguda al món d’una vida humana és sempre un motiu de felicitació. És per això que podem dir-nos els uns als altres: Felicitats, Déu ens fa un gran regal, el seu propi Fill.

Estem immersos en un temps d’incerteses. Són molts els núvols que ens envolten, la crisi econòmica, el moment de transició nacional que vivim a Catalunya, el creixement a Europa de la xenofòbia, les desigualtats que existeixen a nivell planetari...etc. que produeixen en molts un escepticisme, i pitjor, un pessimisme molt gran. Tot es veu negre i malgrat tot proclamarem en la Missa de la Nit de Nadal: El poble que avançava a les fosques ha vist una gran llum, una llum resplendeix per als qui viuen al país tenebrós. L’Infant de Betlem, és l'Emmanuel, Déu amb nosaltres, Déu que ha volgut plantar la seva tenda entre nosaltres, i si tenim a Déu a favor nostre, qui ens podrà fer por. Ell esvaeix tota tenebra. Felicitats, en Jesús ens arriba un sol que ve del cel. Ell ens il·lumina enmig de la nit.

Durant aquests dies de festa gaudirem moltes estones, asseguts al voltant de la taula, tot compartint l’amistat amb les persones que estimem, i també recordant amb enyorança i tristesa els que ja no són entre nosaltres. No seran pocs els qui sentiran durant les festes de forma més punyent la soledat i la precarietat en què viuen durant tot l’any. En la Missa de la Nit de Nadal, proclamarem: Estimats: s’ha revelat l’amor de Déu, que vol salvar tots els homes. Amb el naixement de l’Infant Jesús, el cel i la terra s’han unit en una abraçada infinita. Ens manifesta un amor que és més fort que la mort, un amor que té cura pels més petits i pobres.

Felicitats, Déu és amor, un amor infinit. Felicitats a tothom, creients i no creients, petits i grans. Jesús neix, no hi pot haver tristesa quan els àngels ens anuncien una alegria que ho serà per tot el poble. Déu ens estima, Jesús, el Fill de Josep i Maria n’és la prova.

Bon Nadal!
Josep m Jubany