05 de febrer 2014

La festa de Sant Ildefons, el nostre Sant Patró

Dissabte passat dia 25 de gener, la Comunitat reunida vam celebrar la festivitat del nostre Sant Patró. Com és habitual vam traslladar la festa al dissabte perquè el treball i les responsabilitats de tots i cadascun de nosaltres no entorpís l’assistència a la celebració dels qui hi volíem participar.

També com ja comença a ser habitual els darrers anys, el bisbe Sebastià Taltavull va voler compartir amb nosaltres la festa presidint la celebració de l’Eucaristia de les 8 del vespre, que va ser concelebrada amb Mn. Josep M. Jubany, Mn. Lluís Saumell, el Pare Ferran Aguiló, Mn. Salvador Torres, rector de la nostra parròquia agermanada de Sant Paulí de Nola i el Pare Gendrau, Provincial de la Comunitat veïna dels Pares Franciscans del carrer Santaló, tots ells assistits pel nostre Diaca Mn. Xavier de Dou.

També es va presentar la Memòria de l’any 2013, en la qual es fa un repàs breu però exhaustiu que sintetitza tota la tasca feta durant l’any que hem acabat, tot recordant les Assemblees de tot l’any, les diferents i successives Campanyes, així com la solidaritat envers els nostres germans més desfavorits per la crisi econòmica actual, i també els esdeveniments més remarcables.

La memòria acaba amb aquestes paraules: “El Consell Pastoral vol agrair a totes les persones de la Comunitat la feina feta, ja que aquest és un engranatge que funciona gràcies a l’esforç, la bona voluntat i l’entusiasme de tots. Contribuir a construir el Regne de Déu i a fer un món una mica millor és el nostre repte i el nostre compromís”.

Acabada l’Eucaristia Mn. Jubany va dedicar unes paraules en primer lloc d’agraïment al bisbe Taltavull per acompanyar-nos i a tots els preveres i mossens que van participar de la taula del Senyor. Com que tots els sants tenen capvuitada va felicitar el bisbe per la seva recent onomàstica i també va felicitar i destacar que justament aquest dia Mn. Salvador Torres celebrava el seu 75è aniversari, la qual cosa va ser molt celebrada per tots els assistents amb un aplaudiment espontani de felicitació. Tot seguit vam baixar al soterrani on hi havia un petit refrigeri que entre tots havíem preparat, per continuar la celebració i compartir una estona de conversa entre tots els reunits.