06 de febrer 2014

Representació d’una obra dramàtica sobre Teilhard de Chardin

El dilluns dia 17 de febrer, a les 7 de la tarda, tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Associació CIC (Via Augusta,205) la lectura dramatitzada de l’Oratori “TEILHARD DE CHARDIN: L’APASSIONANT COMBAT D’UN EVOLUCIONISTA TOTAL”, obra de Josep-Maria Puigjaner. La representació anirà a càrrec d’una agrupació d’actors i actrius de La Passió d’Olesa de Montserrat, sota la direcció de Joan Mallofré.

Teilhard de Chardin (1881-1955) és una de les ments més poderoses del segle XX. El seu pensament entrellaça diverses perspectives de visió de la vida humana: la de la fe transcendent, la de les ciències antropològiques i la de la filosofia, totes elles presidides per una concepció evolutiva radical.

El conjunt de l’obra de Teilhard conté la impressionant cosmovisió d’un científic cristià combinada amb la fe en la transcendència, on Déu presideix tot el desenvolupament del seu pensament. Així com l’Home es troba integrat en el Cosmos –diu Teilhard-, Déu està compenetrat amb el Món en el seu procés evolutiu. En allò que té de més vivent, Déu no està gens lluny de nosaltres, els homes, ni fora de l’esfera tangible per l’esperit.

En un moment de la nostra societat occidental en què notem un dèficit de vitalitat de l’esperit, la interpretació cristiana de la globalitat del que existeix, que Teilhard ens regala, és una autèntica alenada d’aire fresc. Ell, efectivament, ens injecta dinamisme, infon un sentit profund a la vida humana, convida a assumir reptes de futur, i fa comprensible l’aspiració de les persones a un més enllà d’aquesta vida a la Terra.

L’autor d’aquesta obra situa el seu protagonista en diversos indrets del Món on va viure i treballar, crea diverses situacions on Teilhard expressa el seu pensament, i l’envolta de personatges amb qui es relacionà durant la seva trepidant trajectòria vital.

Nota. Aquesta obra ha estat publicada per Editorial Claret, precedida per un prefaci del propi autor.