25 de març 2014

Conferències de Quaresma: Mons.Sebastià Taltavull

Hem iniciat ja el cicle de quatre conferències de Quaresma que, com venim fent els darrers anys, organitzen conjuntament la nostra comunitat i la Institució Cultural del CIC.

Davant d’un nombrós auditori, dilluns passat dia 17, Mons. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona, va fer una magistral conferència plena de matisos espirituals, definint la Quaresma com un temps sagrat durant el qual preparem la vivència del misteri pasqual, i que va iniciar amb la pregària del primer diumenge de Quaresma, “Déu omnipotent, feu que les pràctiques quaresmals ens siguin profitoses per a conèixer més i més el misteri de Crist i per a viure’l d’acord amb les seves exigències”.

Van ser abundants les referències als gestos i paraules del Papa Francesc en diferents àmbits i en l’homilia de l’eucaristia de cada dia a la capella de Santa Marta, que durant aquest primer any del seu Pontificat ens ha omplert d’esperança.

Especial referència a les primeres visites després de la seva elecció, sobretot la que va fer a la illa de Lampedusa on es va reunir amb els immigrants després de la tragèdia viscuda. Es va referir també el gest del dia en què va ser elegit demanat la benedicció del poble de Déu abans d’impartir la seva benedicció i va explicar el detall, que els mitjans de comunicació van obviar, com és que es va poder veure com tots els sacerdots presents a la plaça de Sant Pere van fer el senyal de la creu per beneir-lo, i com moltes de les persones presents van alçar la mà amb la mateixa intenció. I per sobre de tot el regal que ha representat per a tots els cristians l’Exhortació Apostòlica “Evangelii Gaudium”, de la qual va recomanar la lectura.