22 de desembre 2014

Joan Barril i Sant Ildefons

El periodista recentment desaparegut Joan Barril, que vivia a prop de la nostra Parròquia, algun cop havia fet referència a Sant Ildefons en algun dels seus articles. Així ho indicà un comentari que es va rebre en aquest blog en el post sobre el sisè aniversari de la mort de Mn. Joan Alemany.

Al desembre del 2008, fent-se ressò de la mort de Mn.Alemany el definí com “una d'aquelles persones que fan dubtar els agnòstics i que enorgulleixen els creients.” També va dir d’ell que ”practicava la intel·ligència de la bondat”. Es pot llegir l’article complet clicant aquí.

Uns mesos més tard, a l’abril de 2011, comentant el Divendres Sant a diferents esglésies de Barcelona va escriure de Mossèn Lluís Saumell que “és un home bo en el sentit machadià de la paraula bo”. En el mateix article assenyalava que “en aquesta nau austera, de parets formigonades”... “la megafonia d'aquesta església de parets despullades no acaba de ser gaire neta”. Clicant aquí hi ha accés a aquest article.

Tal com va tuitejar el cardenal Sistach, que va intervingué en l’acte laic d’acomiadament al Saló de Cent, Joan Barril “valorava l'aportació del cristianisme. Prego per ell. Que descansi en pau.”