25 de febrer 2014

Conferències Quaresmals 2014:"Quina Església anhelem. El futur és obert", amb Mons.Taltavull, Sor Lucía Caram, Carles Torner i Francesc Torralba

Vivim moments d’incertesa, canvis profunds que auguren nous futurs i que desperten grans il·lusions. És l’hora de reflexionar obertament i sense pors sobre quina església volem, sobre allò que estem cridats a anunciar a la societat. Per això, en aquest cicle, convidem quatre persones que, des de la seva perspectiva, ens ajudaran a imaginar aquests escenaris de futur, a somiar una església fidel als valors evangèlics, permeable a la societat i capaç d’arribar a les perifèries de l’existència, tal com diu el Papa Francesc.

Som conscients que l’Església és el Poble de Déu i com a poble tots hi tenim la nostra veu i la nostra mirada i entenem que és essencial comunicar-nos les pors i les esperances en un clima de respecte i estima mút

Les sessions de Reflexió i de Diàleg, organitzades per l'Associació CIC i la Comunitat de Sant Ildefons, seran els dilluns dies 17,24 i 31 de març, i 7 d’abril, a les 20h, a la Institució Cultural del CIC, Via Augusta, 205, amb el següent programa:

17 de març
Ser creient en la nostra Església
Prof. Sebastià Taltavull.
Bisbe Auxiliar de Barcelona.

24 de març
Marcats per la vida
Prof. Sor Lucía Caram.
Monja contemplativa.

31 de març
L’Església de Rut i Noemí
Prof. Carles Torner.
Escriptor i professor de la Universitat Blanquerna.

7 d’abril
Una Església permeable i receptiva, oberta a tothom
Prof. Francesc Torralba.
Filòsof i teòleg.

23 de febrer 2014

Reflexions a la Paraula de Déu

Recullo les paraules de la primera lectura “Sigueu sants, perquè jo, el Senyor, el vostre Déu, sóc sant” i les últimes de l’Evangeli que hem proclamat “Sigueu bons del tot com ho és el vostre Pare celestial”.

De vegades un se sent aclaparat amb aquestes paraules que no tenen escapatòria i la primera sensació és pensar que aquestes paraules no són per a mi. Doncs, sí, són per a nosaltres, mortals i febles que sovint ens costa perdonar i se’ns fa difícil parar l’altra galta. Jesús ens fa propostes en el camp de les relacions entre persones per obrir noves possibilitats i horitzons cada vegada més rics en humanitat.

Donem un gir positiu en el que suposa estimar. A prop nostre tenim models d’estimar com ha estimat Jesús. Vivim uns temps en els que per estimar tenim infinitat d’ocasions i tenim exemples estimulants. Aquest darrer diumenge ha estat protagonista en el programa “Els signes dels temps” aquella religiosa africana identificada amb la seva gent, la més necessitada, i hem vist com el seu compromís i els seu escalf està essent suport per tanta gent de la seva ètnia mancats d’afecte i del més essencial per a la vida. Són constants també els informes d’Unicef i Oxfam i que ens posen en alerta de les ingents necessitats que viuen tantes persones, especialment els infants. Per cert, una notícia de fa pocs dies: un nen de quatre anys perdut travessant sol el desert que separa Síria i Jordània, és un petit exemple de les situacions dramàtiques que viuen tants infants. Per sort uns agents de l’ONU han pogut trobar-lo i retornar-lo als seus pares.

El papa Francesc, amb els seus exemples en què ens té acostumats, parla de com hem de fer caure murs i estendre ponts. Els poders fàctics tendeixen a protegir-se d’ingerències externes en detriment de persones que demanen una correlació de forces mentre passa allò del pobre Llàtzer que ha de menjar les engrunes quan cauen de la taula del ric Epuló.

Ser bons del tot com el Pare del Cel vol dir acostar-nos a aquells que d’una manera o altra esperen el nostre compromís com a germans i això ens ajudarà a fer vives i actuals les paraules de Jesús.
Lluís Saumell

22 de febrer 2014

La setmana dia a dia

Diumenge, 23
Sessió de la Catequesi familiar mensual (Grup B) a partir de 3/4 d’11 del matí. El tema a tractar serà: La Quaresma I. S’acaba participant tots junts de l’Eucaristia d’1/4 d’1 del migdia.

Trobada del Grup Batec durant el matí.

Dilluns, 24
Catequesi parroquial d’infants de les 6 a 1/4 de 8 de la tarda.

Dimarts, 25
Casal Sant Ildefons: El Sr. Joan Casanovas i Ruiz ens parlarà de moltes coses interessants.

Dissabte, 1
Activitats de l’Escoltisme i de l’Esplai, de 4 a 7 de la tarda.

20 de febrer 2014

Resum de l’Assemblea del mes de gener: Familia avui

Coincidint amb la consulta que el papa Francesc ha fet a les comunitats cristianes sobre alguns aspectes de la moral familiar, el dimarts dia 10 de gener, amb el títol “Família avui”, tingué lloc la primera assemblea de l’any de la nostra comunitat. El ponent fou Mn. Gaspar Mora Bartrès, professor de moral de la Facultat de Teologia de Catalunya i prevere vinculat al CPM d’on durant anys en fou consiliari internacional.

Mn. Gaspar començà exposant que un dels camps on s’ha experimentat un canvi més gran en la nostra societat ha estat com es viu la sexualitat. La sexualitat, a diferència d’altres realitats, és concebuda com la “pàtria” de la llibertat. La nostra cultura es vol alliberat dels pesats “jous” de l’antiguitat. Recordà que la sexualitat forma part de la vida humana.

Feu un ràpid repàs pels documents pontificis del segle passat on es tracta qüestions referents a la moral sexual i matrimonial, començant per Casti Connubi de Pius XI, fins a la Familiaris Consortio de Joan Pau II. Fins al Concili Vaticà II se subratllava com a finalitats principals del matrimoni la procreació, remei a la concupiscència, l’ajuda mútua dels esposos. Fou en la Constitució Gaudium Spes del Concili Vaticà II on per primera vegada es defineix el matrimoni com “comunitat de vida i amor”, tot fent de l’amor conjugal el centre de la relació. Un amor conjugal que és exigent, ja que pressuposa les següents característiques: un amor total, mutu i recíproc, expressat i viscut en la sexualitat, i un amor obert a la procreació.

19 de febrer 2014

Carta d’agraïment de la fundació “Mans a les Mans”

En nom de la parròquia de la Mare de Déu del Port i de la fundació “Mans a les Mans” dedicada a nens, adolescents i joves a través del voluntariat en programes educatius, us agraïm molt el vostre donatiu de Nadal.

Ens és un valuós ajut per a les obres de rehabilitació del locals del c. Foc, 100, antiga escola parroquial.

Les obres estan anant a un bon ritme, mentre anem cercant els donatius que ens manquen per anar cobrint el pressupost. Ja us tindrem informats i esperem poder comptar amb vosaltres en la inauguració dels locals per allà el mes de maig.

Gràcies i una salutació eclesialment i socialment afectuosa.

Josep Hortet
Rector de la parròquia i president de la fundació “Mans a les Mans”

18 de febrer 2014

En record del Bisbe Tena

El dilluns dia 10, de forma inesperada moria Mons. Pere Tena, Bisbe auxiliar emèrit de Barcelona. El bisbe Tena, com l’anomenaven familiarment, ha estat una persona de referència en el nostre bisbat per molts motius: professor de Teologia i litúrgia de moltes generacions de preveres i religiosos, impulsor de moltes iniciatives: fou el primer Degà de la facultat de Teologia, de la que també en fou president; fundador i l'ànima del Centre de Pastoral Litúrgica i fundador i director durant anys de la revista Base, dos instruments al servei de la renovació litúrgica tant a casa nostra, com a Espanya i a l’Amèrica llatina; fundador de l’Institut Superior de Litúrgia. Col·laborà amb la Santa Seu tant en el camp de l’ecumenisme, com -i sobretot- en l’àmbit litúrgic, (fou subsecretari durant sis anys de la Congregació del Culte Diví). Durant anys fou el Vicari Episcopal de la nostra Zona. Però, sobretot, el Bisbe Tena ha estat una persona que amb una gran cordialitat, sempre estava a punt d’aconsellar, d’animar, persona conciliadora, i també defensor apassionat dels seus principis, però per damunt de tot un bon company i amic. Descansi en pau. Som molts els que el trobarem a faltar.

Josep m. Jubany

16 de febrer 2014

Reflexions a la Paraula de Déu

Llei i ètica

Fa dos diumenges que la litúrgia ens proposa el sermó de la muntanya segons l’evangelista Mateu, començant per la proclamació de les benaurances. El diumenge passat ens recordava que els “benaurats”, els petits, els seguidors de Jesús eren la “sal de la terra” i “la llum del món”, però aquesta visió esperançadora i utòpicament optimista de la proclamació del Regne implica també unes exigències ètiques que, aquest diumenge i el vinent, l’evangeli ens planteja.

Des d’una perspectiva de renovació espiritual, fonament de tot autèntic creixement humà, és clar que tots hem d’anar més enllà de la lletra i recalar en la profunditat de la nostra consciència. La llei i el dret tenen la seva funció: fixen normes que ens imposen o prohibeixen a tots unes conductes que volen assegurar una pacífica convivència social. La llei s’ocupa de la cosa pública, però no es fica (i no s’hauria de ficar) amb la interioritat de les persones i, per això, tot sovint dret i ètica no coincideixen. Èticament, per exemple, resulta escandalós veure avui com algunes persones s’atreveixen a treure pit per no haver estat condemnades, malgrat haver comès accions corruptes i antisocials, però que, jurídicament, no tenen la tipificació de delicte, o si la tenen han estat declarades prescrites.

Jesús no ha vingut a abolir la llei dels homes, sinó a “completar-la”. Què vol dir això? Doncs, senzillament, que a més de complir amb les lleis, els seus seguidors han de ser exigents i anar al fons del seu cor, perquè és allí on arrelen i d’on brollen les respostes ètiques davant les diferents situacions en les quals quotidianament tots ens trobem. Si el cor no és net, el compliment de la llei pot ser només una enganyifa. El vocabulari de Mateu és molt dur de sentir, no el trobem en cap altre evangeli; potser cal traduir-lo i adequar-lo a la nostra sensibilitat, però amb una condició: no podem rebaixar la radical exigència ètica i la profunda conversió de cor que ens planteja, sinó “no entrareu pas al regne del cel”.

Anton R Sastre

15 de febrer 2014

La setmana dia a dia

Diumenge, 16
Sessió de la Catequesi familiar mensual (Grup A) a partir de 3/4 d’11 del matí. El tema a tractar serà: La Quaresma I. S’acaba participant tots junts de l’Eucaristia d’1/4 d’1 del migdia.

Dilluns, 17
Catequesi parroquial d’infants de les 6 a 1/4 de 8 de la tarda.

Dimarts, 18
Casal Sant Ildefons: Conferència del Sr. Francisco Rosés. Parlarà de "Viatge a Moçambic".

Reunió del Consell Pastoral a les 9 del vespre.

Dimecres, 19
Trobada del Grup de Pregària a 2/4 de 8 del vespre, per a tothom que vulgui gaudir d'una estona de silenci i de pregària.

Dissabte, 22
Activitats de l’Escoltisme i de l’Esplai, de 4 a 7 de la tarda.

Diumenge, 23
Sessió de la Catequesi familiar mensual (Grup B) a partir de 3/4 d’11 del matí. El tema a tractar serà: La Quaresma I. S’acaba participant tots junts de l’Eucaristia d’1/4 d’1 del migdia.

Trobada del Grup Batec durant el matí.

14 de febrer 2014

Celebració Comunitària del Sagrament del Baptisme

La propera Celebració Comunitària del Sagrament del Baptisme serà el diumenge dia 2 de març, darrer diumenge abans de l'inici del Temps de Quaresma.

Els pares que vulguin demanar el bateig per als seus fills cal que facin la inscripció a la Secretaria de la Comunitat en hores de despatx.

13 de febrer 2014

MANS UNIDES - Col·lecta de la Campanya contra la Fam al Món.

Dins la Campanya anual de la lluita contra la fam en el món, Mans Unides demana la nostra col•laboració per poder fer realitat tres projectes destinats a l’educació, assignats als arxiprestats de Barcelona, l’Hospitalet i Cornellà. Són els següents:

- Ampliació d’una escola de primària amb instal·lació d’un laboratori, una sala d’informàtica i un magatzem a Etiòpia, a la ciutat d’Adigrant, a 150 Km de Mekelle, la capital, amb un pressupost de 74.406 €.

- Programa integral de desenvolupament rural comunitari per 30 poblats del districte de Garhwa a l’Índia, un dels més pobres de la diòcesi de Daltonganj, al nord-oest de Jharkhand, amb un pressupost de 40.537 €.

- Programa d’educació i capacitació tècnica professional per a joves de zones rurals a Guatemala on la meitat dels 14 milions d’habitants viu en situació de pobresa, i una quarta part, en pobresa extrema. El pressupost és de 77.995 €.

La nostra aportació econòmica és del tot necessària perquè Mans Unides pugui assolir aquests reptes.

10 de febrer 2014

Martínez Sistach a (S)avis

El cardenal de Barcelona va ser entrevistat per Josep Puigbó al programa (S)avis. Entre d'altres coses van conversar sobre fe i raó, els canvis que el papa Francesc està introduint a l'Església, i sobre l'evangelització i l'educació dels joves. Martínez Sistach comentà que cal renovar la Cúria i que l'Església s'ha d'esforçar per acostar-se més a la societat actual.

09 de febrer 2014

Reflexions a la Paraula de Déu

“Vosaltres sou la llum del món….! Mateu 5,13-16

Una extensió de les benaurances ens acompanyarà fins la Quaresma. En tres paràboles-proverbis Jesús ens diu com han de ser els seus deixebles: “Sal de la terra, llum del món i ciutat visible dalt d’una muntanya.”

Les tres imatges convergeixen en una finalitat que és la de ser testimonis de vida al servei del pròxim, com ho va ser Jesucrist. Com a cristians tenim una missió a complir ampla i concreta: “ser sal i llum”. Avui escassegem d’un fervor apostòlic i poc contagiós ni atractiu dins d’un món dispers i materialista. No ha de ser motiu perquè no ens arrisquem.

En l’Evangeli Gaudium el Papa Francesc en el número 109 diu: “els desafiaments estan per superar-los. Siguem realistes però sense perdre l’alegria, l’audàcia i l’entrega esperançada. No ens deixem prendre la força missionera.”

La nostra presència missionera en el món ha de ser com la de la sal, discreta. Pensem que l’absència no es pot dissimular i per tant hem d’actuar de manera desapercebuda però eficient. En tot temps i en totes les cultures l’home no ha deixat de buscar la llum de la veritat que és una de les síntesis de la seva vocació sublim i terrenal de la misèria humana. I ha tingut els ulls fixats a una transcendència.

La primera i segona lectures d’avui, d’Isaïes i Sant Pau, marquen possibles temptacions que podem cometre sense ser plenament eficaços en el testimoniatge evangèlic. No hem de replegar-nos a cap por. Fem com Sant Pau que va aprendre del seu fracàs a Atenes, després del seu discurs magistral.

Que la nostra fe surti al carrer per ser sal que doni gust, i llum que orienti i escalfi la fredor, donant una imatge i essent models a seguir en el nostre món que cerca, més enllà de l’immediat i del fugisser, una vida plena d’esperit..

Francesc Xavier de Dou

08 de febrer 2014

La setmana dia a dia

Dilluns, 10
Cateques
i parroquial d’infants de les 6 a 1/4 de 8 del vespre.

Reunió de l'Assemblea de la Comunitat a les 9 del vespre.

Dimarts, 11
Casal
Sant Ildefons: Calçotada a La Floresta.

Dissabte, 15

Activitats de l’Escoltisme i de l’Esplai, de 4 a 7 de la tarda.

Diumenge, 16
Sessió de la Catequesi familiar mensual (Grup A) a partir de 3/4 d’11 del matí. El tema a tractar serà: La Quaresma I. S’acaba participant tots junts de l’Eucaristia d’1/4 d’1 del migdia.

07 de febrer 2014

Convocatòria de l’Assemblea de la Comunitat

El proper dilluns dia 10 a les 9 del vespre es celebrarà l'Assemblea de febrer amb Josep M Puigjaner, escriptor, teòleg i membre de la nostra comunitat, ens explicarà qui era Teilhard de Chardin, les seves aportacions al pensament cristià.

Puigjaner ha publicat l’obra teatral “Teilhard de Chardin. L’apassionant combat d’un evolucionista total”. Aquesta obra es representarà en teatre llegit per una agrupació d’actors i actrius de La Passió d’Olesa de Montserrat, sota la direcció de Joan Mallofré, el proper dilluns dia 17 a la Sala d’Actes de l’Associació del CIC, amb el patrocini de la comunitat de Sant Ildefons.

A l’Assemblea també ens parlarà dels diferents personatges que surten a la seva obra i quines aportacions han fet al pensament cristià en el segle XX. Teilhard de Chardin és un dels personatges més significatius en el camp científic i teològic del segle passat. Els seus escrits no tan sols no han perdut vigència, sinó que són molt clarificadors en els moments en què vivim.

06 de febrer 2014

Representació d’una obra dramàtica sobre Teilhard de Chardin

El dilluns dia 17 de febrer, a les 7 de la tarda, tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Associació CIC (Via Augusta,205) la lectura dramatitzada de l’Oratori “TEILHARD DE CHARDIN: L’APASSIONANT COMBAT D’UN EVOLUCIONISTA TOTAL”, obra de Josep-Maria Puigjaner. La representació anirà a càrrec d’una agrupació d’actors i actrius de La Passió d’Olesa de Montserrat, sota la direcció de Joan Mallofré.

Teilhard de Chardin (1881-1955) és una de les ments més poderoses del segle XX. El seu pensament entrellaça diverses perspectives de visió de la vida humana: la de la fe transcendent, la de les ciències antropològiques i la de la filosofia, totes elles presidides per una concepció evolutiva radical.

El conjunt de l’obra de Teilhard conté la impressionant cosmovisió d’un científic cristià combinada amb la fe en la transcendència, on Déu presideix tot el desenvolupament del seu pensament. Així com l’Home es troba integrat en el Cosmos –diu Teilhard-, Déu està compenetrat amb el Món en el seu procés evolutiu. En allò que té de més vivent, Déu no està gens lluny de nosaltres, els homes, ni fora de l’esfera tangible per l’esperit.

En un moment de la nostra societat occidental en què notem un dèficit de vitalitat de l’esperit, la interpretació cristiana de la globalitat del que existeix, que Teilhard ens regala, és una autèntica alenada d’aire fresc. Ell, efectivament, ens injecta dinamisme, infon un sentit profund a la vida humana, convida a assumir reptes de futur, i fa comprensible l’aspiració de les persones a un més enllà d’aquesta vida a la Terra.

L’autor d’aquesta obra situa el seu protagonista en diversos indrets del Món on va viure i treballar, crea diverses situacions on Teilhard expressa el seu pensament, i l’envolta de personatges amb qui es relacionà durant la seva trepidant trajectòria vital.

Nota. Aquesta obra ha estat publicada per Editorial Claret, precedida per un prefaci del propi autor.

05 de febrer 2014

La festa de Sant Ildefons, el nostre Sant Patró

Dissabte passat dia 25 de gener, la Comunitat reunida vam celebrar la festivitat del nostre Sant Patró. Com és habitual vam traslladar la festa al dissabte perquè el treball i les responsabilitats de tots i cadascun de nosaltres no entorpís l’assistència a la celebració dels qui hi volíem participar.

També com ja comença a ser habitual els darrers anys, el bisbe Sebastià Taltavull va voler compartir amb nosaltres la festa presidint la celebració de l’Eucaristia de les 8 del vespre, que va ser concelebrada amb Mn. Josep M. Jubany, Mn. Lluís Saumell, el Pare Ferran Aguiló, Mn. Salvador Torres, rector de la nostra parròquia agermanada de Sant Paulí de Nola i el Pare Gendrau, Provincial de la Comunitat veïna dels Pares Franciscans del carrer Santaló, tots ells assistits pel nostre Diaca Mn. Xavier de Dou.

També es va presentar la Memòria de l’any 2013, en la qual es fa un repàs breu però exhaustiu que sintetitza tota la tasca feta durant l’any que hem acabat, tot recordant les Assemblees de tot l’any, les diferents i successives Campanyes, així com la solidaritat envers els nostres germans més desfavorits per la crisi econòmica actual, i també els esdeveniments més remarcables.

La memòria acaba amb aquestes paraules: “El Consell Pastoral vol agrair a totes les persones de la Comunitat la feina feta, ja que aquest és un engranatge que funciona gràcies a l’esforç, la bona voluntat i l’entusiasme de tots. Contribuir a construir el Regne de Déu i a fer un món una mica millor és el nostre repte i el nostre compromís”.

Acabada l’Eucaristia Mn. Jubany va dedicar unes paraules en primer lloc d’agraïment al bisbe Taltavull per acompanyar-nos i a tots els preveres i mossens que van participar de la taula del Senyor. Com que tots els sants tenen capvuitada va felicitar el bisbe per la seva recent onomàstica i també va felicitar i destacar que justament aquest dia Mn. Salvador Torres celebrava el seu 75è aniversari, la qual cosa va ser molt celebrada per tots els assistents amb un aplaudiment espontani de felicitació. Tot seguit vam baixar al soterrani on hi havia un petit refrigeri que entre tots havíem preparat, per continuar la celebració i compartir una estona de conversa entre tots els reunits.

03 de febrer 2014

Cicle de xerrades i audicions: Música i religions

L’Oficina d’Afers Religiosos i el Consorci de Biblioteques de Barcelona organitzen conjuntament aquest cicle en el que s’explorarà el paper que té avui la música en la pràctica religiosa i la vida espiritual de diferents comunitats religioses presents a la ciutat de Barcelona.

Cada sessió combinarà una presentació sobre la música en el context d’una tradició religiosa determinada i una audició breu de la música sobre la qual s’hagi parlat.

El cant de la devoció (hinduisme). Dilluns 3 de febrer, 19 h
Associació per a la Consciència de Krishna.
Biblioteca Poble-sec–Francesc Boix. c/ Blai, 34

L’espiritualitat feta música (cristianisme catòlic). Dimarts 11 de febrer, 19.30 h
Loiola Gospel Cor.
Biblioteca Les Corts–Miquel Llongueras. c/ Riera Blanca, 1-3

Els càntics en la cultura islàmica (islam)
. Dilluns 17 de febrer, 19 h
Associació Social Cultural Independent Forjadores de la Vida.
Biblioteca Sagrada Família.c/ Provença, 480

La música en el budisme: oracions i mantres
. Dimecres 19 de febrer, 19 h
Fundació Casa del Tibet. B. Fort Pienc. Pl. del Fort Pienc, 4-5

Música i diàleg interreligiós, instruments de pau. Dilluns 24 de febrer, 19 h
Coral Interreligiosa per la Pau (Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós)
B. Ignasi Iglésias–Can Fabra. c/Segre, 24-32

Música jueva: neshamà i kavanà (judaisme)
. Dimecres 26 de febrer, 19 h
Comunitat Jueva Bet Shalom. B. Jaume Fuster. Pl. de Lesseps, 20-22

Ignasi Garcia Clavel- Comissionat d’Afers Religiosos

02 de febrer 2014

Reflexions a la Paraula de Déu

“Els meus ulls han vist el salvador que preparàveu per presentar-lo a tots els pobles; llum que es reveli a les nacions, glòria d’Israel, el vostre poble”

Les lectures d’avui mostren a Jesús, fill de Déu, esperat pel poble d’Israel com l’alliberador de les classes excloses i marginades, que va ser home, plenament home, va néixer en el si d’una família jueva normal de l’època, i a més a més, pobre. I com a tal, els seus pares, Josep i Maria, el portaren al temple per donar compliment a la Llei de Moisès que disposava que passats 40 dies després del naixement calia purificar la mare i presentar el fill al Senyor, tot oferint un sacrifici, consistent per les famílies pobres en un parell de tórtores o dos colomins. L‘anada al temple de les mares passats 40 dies del naixement dels infants i la presentació d’aquests era un costum o tradició molt bonica mantinguda entre nosaltres fins no fa gaires anys.

Posa Lluc, a l’Evangeli, dues persones que surten a rebre’ls, en les que diposita el missatge que ens hem de fer nostre els cristians. Els dos, Simeó i Anna, dos profetes ancians, representen el poble d’Israel que havia caigut en decadència i esperava la intervenció de Déu per a fer una societat més justa, i els dos reconeixen en l’infant pobre, aparentment com qualsevol altre, a Jesús, el Fill de Déu, el Salvador, la llum que es reveli a les nacions, diu Simeó.

L’actitud de Simeó i Anna és una crida per nosaltres a assumir el compromís de la nostra fe, a veure Jesús entre nosaltres, a donar-lo a conèixer a tothom, a presentar-lo com la llum de totes les nacions, llum que ens il•lumina a tots i ens ensenya que la base de tot és l’amor, i amb aquest amor desprendre’ns d’egoismes posant com a fita en la nostra vida una missió alliberadora de les opressions i injustícies.
Maite Cura

01 de febrer 2014

La setmana dia a dia

Dilluns, 3
Catequesi
parroquial d’infants de les 6 a 1/4 de 8 del vespre.

Reunió del Grup de Cultura i Fe a 1/4 de 8 del vespre.

Dimarts, 4
Casal
Sant Ildefons: Passi de l'òpera La Traviata de G. Verdi.

Reunió del Grup de Reflexió Bíblica a 1/4 de 8 del vespre.

Dimecres, 5
Trobada del Grup de Pregària a 2/4 de 8 del vespre, per a tothom que vulgui gaudir d'una estona de silenci i de pregària

Dissabte, 8
Activitats de l’Escoltisme i de l’Esplai, de 4 a 7 de la tarda.