28 de març 2015

Reflexions a la Paraula de Déu

Amb la festa de Diumenge de Rams iniciem les celebracions de la gran setmana cristiana: la Setmana Santa, aquests dies que ens submergeixen en les celebracions que marquen tot el nostre itinerari cristià. Ens diu l’evangeli del Diumenge de Rams com molts estenien els mantells pel camí i collien ramatge pels camps i cridaven “Hosanna, beneït el qui ve en nom del Senyor”.

Sabem bé tot el procés d’aquestes manifestacions triomfals. Sant Pau en la seva carta als cristians de Filips (2,6-11) ens posa de relleu l’autèntic desenllaç “...començant a captenir-se com un home qualsevol... s’abaixà i es feu obedient fins acceptar la mort de creu”. I a partir d’aquí s’albira la Pasqua “...per això Déu l’ha exalçat i li ha concedit aquell nom que està per damunt de tot altre nom”.

Vet aquí el camí que va seguir Jesús i el camí que ens cal seguir els cristians si de veritat volem ser fidels a aquest missatge. Que bé ho explicita l’evangeli del diumenge passat quan parla del gra de blat que perquè doni fruit és precís que mori per despuntar amb la vida plena. No podem arribar a la Pasqua sense seguir tot aquest itinerari que va seguir Jesús.

Aniria bé que en aquests dies que les activitats laborals no són tan intenses trobéssim aquells espais que afavorissin aquest clima de pregària i reflexió i que no caiguéssim en la temptació de convertir-los només en unes vacances de primavera, per no ser esclaus de totes les invitacions que se’ns fan en aquest sentit.

Lluís Saumell