12 de març 2015

Segon aniversari de l'elecció del Papa Francesc

Francesc (en llatí: Franciscus) (Buenos Aires, 17 de desembre de 1936), nascut com a Jorge Mario Bergoglio, és el 266è Papa de l'Església Catòlica, el primer no europeu des de la mort del Papa Gregori III l'any 741, i el primer castellanoparlant.

Va resultar elegit el 13 de març de 2013, després de la renúncia al càrrec de Benet XVI, pels cardenals que van votar en el conclave.

És el primer pontífex procedent del continent americà. Anteriorment, i després de la mort del papa Joan Pau II el 2 d'abril de 2005, havia estat considerat un dels candidats a Summe Pontífex, moment en què va ser escollit Benet XVI.

Exercia d'arquebisbe de Buenos Aires des del 1998, i fou ordenat cardenal el 2001. Escollí el seu nom papal en semblança a Sant Francesc d'Assís. Dos anys plens d’anècdotes i homilies colpidores que estan removent els fonaments de l’Església. L’Exhortació Apostòlica Evangelii Gaudium és el full de ruta que està seguint amb fermesa. Hi ha molta esperança posada en les resolucions del proper Sínode de Bisbes de l’octubre d’aquest any, després de l’experiència prèvia del Sínode extraordinari de l’any passat.