09 de juliol 2015

Jornada de responsabilitat en el trànsit amb el lema: “La prudència, és l’experiència pel camí”

Aquest diumenge, com que s’apropa la festivitat de sant Cristòfol, celebrem, des de fa alguns anys, la Jornada de Responsabilitat del Trànsit.

Quines finalitats té aquesta jornada?

- Reconèixer i afirmar que el nostre Déu és un Déu de vida i que no estima la mort. Precisament la seva oferta de salvació és la de vida per sempre i en plenitud.

- Escoltar la pregunta de Déu: Què n’has fet, del teu germà? Què n’estàs fent, del teu germà que condueix o camina?

- Demanar a Déu el do de la prudència per no posar en perill la pròpia vida i la vida dels altres.

- Redescobrir que l’amor als altres, quan conduïm una màquina, exigeix les virtuts de l'obediència a unes normes de circulació, la prudència i l'abstinència en el consum de productes que impedeixin una bona conducció.

- La pregària i l’agraïment per tots els responsables d’assegurar l'organització del trànsit, la seva seguretat, i l'assistència, si s'escau.

- Treballar perquè les nostres carreteres i autopistes no siguin camins de mort, sinó de trànsit segur cap a les trobades familiars, llocs de treball, per cercar moments de diversió, visites, vacances...

- Conscienciar de la responsabilitat que tots tenim quan conduïm.

- Acompanyar les famílies que viuen el sofriment d’algun mort o ferit en accidents de trànsit i pregar pels accidentats i pels qui han mort en accidents de trànsit.