17 de gener 2016

Reflexions a la Paraula de Déu

La immensa energia de l’Esperit Sant

Fragment magnífic, aquest de l’Evangeli de sant Joan. Magnífic, exultant, vivificant per a qualsevol cristià de qualsevol indret del món. Podem dir que es tracta de l’apologia més vibrant que mai hem llegit i sentit a dir de l’Esperit Sant.

Tot el que fem de bo les persones, ho fem amb el concurs imprescindible de l’Esperit Sant que no és altre que l’Esperit de Jesús. Molt sovint no en som conscients que Déu ens assisteix, que és al nostre costat, que ens fa sortir del pou, que s’ocupa de nosaltres, que ens anima quan ens manca energia espiritual, que ens renova, que ens reorienta, que ens reconforta.

Saber que l’Esperit de Déu està present i actua a l’interior de cadascú de nosaltres ens transforma: ens consolida en la fe, ens alimenta l’esperança, ens vitalitza la caritat, ens infon el sentit de comunitat de seguidors de Jesucrist que fan junts el camí de la Terra amb la convicció que un dia serem rebuts a la misteriosa estança de Déu.

D’altra banda, en aquest pelegrinatge per la vida terrenal no hi ha cap cristià que no desitgi en el seu interior un món millor que el que ara ens envolta, un món que encara es debat entre guerres, desastres naturals, immenses quantitats de misèria material i de degradació moral. Però sota el terròs vulgar de les coses de cada dia i a causa de tots els esforços de bondat i de solidaritat dels éssers humans, assistits per l’Esperit de Déu, es va engendrant a poc a poc la Terra nova.

Sí, es van engendrant, dia a dia, a l’interior de multitud de persones, noves idees, nous sentiments que es van fent un espai entre els responsables de la marxa de les nacions. Idees i sentiments d’abast global, que van millorant el nivell espiritual de la Humanitat. Aquesta és la conseqüència de la inspiració incessant de l’Esperit, que escampa la seva immensa energia en la multitud dels éssers humans.

Josep-Maria Puigjaner