27 de març 2016

Reflexions a la Paraula de Déu

“En arribar, trobaren que la llosa ja havia estat feta rodolar del sepulcre” (Lluc, 24.1-12 Còdex de Beza).

La muralla que separava els homes de Déu, ha estat treta. Tots els homes som iguals. Hem de buscar per tots els mitjans que tothom tingui el seu lloc en aquest món: ni muralles de pinxos, ni de formigó. No serà fàcil si tots no hi posem el cor i l'empenta de la solidaritat. Déu no fa distinció de persones, sinó que es complau en els qui creuen en Ell, i en totes les persones de totes les religions del món que alcen els ulls buscant a Déu, i que obren amb rectitud.

“Per què busqueu el qui és viu entre els morts? Som conscients que Jesús ens ha transformat amb la seva resurrecció: de l'home vell, a l'home nou”? (Colossencs, 3.1-4).

Hem tret de nosaltres qualsevol espurna de corrupció? Fem diferències entre les persones que tractem pel seu color, per la seva religió, per la seva cultura? Ens té enganxat l'amor als diners? Posem en pràctica la misericòrdia. No per compassió, no per llàstima, no per pietat, sinó com el primer i gran valor que hem de tenir al cor.

Fem nostres les paraules del Papa Francesc del que ens diu Jesús: Que tothom pugui admirar com us cuideu els uns dels altres, com us encoratgeu mútuament i com us acompanyeu, "En l'amor que us tingueu els uns als altres". És el que tan ardentment demanava Jesús al Pare: "Que siguin u en nosaltres... perquè el món els conegui”.

Nosaltres, els qui creiem en Jesús i hem viscut amb el seu amor, hem de donar testimoni amb les nostres obres, i amb el nostre comportament, que Jesús morí i ressuscità per a tots els homes, per retornar-los a Déu.

Pere digué: “Veritablement vaig comprenent que Déu no fa excepcions de persones, sinó que en qualsevol nació, el qui el tem i practica la justícia, li és acceptable -Ell és el Senyor de tots.” (Fets, 10, 34a. Còdex de Beza).

Així ens mostra la confiança amb la qual va deixar impregnada tota la gent que el va conèixer. Obrim-nos a Déu, que ens impregni del seu Esperit Sant.

Pere Rius