22 de novembre 2016

XIII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya Del 15 al 30 de novembre de 2016

La Generalitat de Catalunya organitza per tercer any consecutiu aquesta Mostra de Cinema amb la participació de la Filmoteca de Catalunya, l’Obra Social “la Caixa” i els cinemes Verdi i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Enguany, la mostra acull vint pel·lícules, que reflecteixen tota la sensibilitat d’alguna o algunes de les tradicions religioses com les grans qüestions que tot ésser humà es fa en algun moment de la seva trajectòria vital: el sentit de la vida i de la mort, la llibertat, l’amor, les malalties, la justícia i la solidaritat des d’una perspectiva transcendent, etc.

En definitiva, són pel·lícules que conviden a la reflexió i no deixen indiferent l’espectador.

El format cinefòrum de la Mostra permet la presència de prop d’una trentena d’especialistes en el món del cinema, filòsofs, periodistes, intel·lectuals i membres de diferents confessions religioses, que fan la presentació de la pel·lícula i condueixen el debat posterior.

La suma d’esforços d’enguany permet doblar el nombre de sales de projecció, un indicador que mostra la bona acollida i la clara consolidació d’aquest certamen.
Desitjo que aquesta nova edició de la Mostra contribueixi a acostar a la ciutadania l’extraordinària riquesa de la diversitat religiosa que existeix al nostre país, a fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i a afavorir el diàleg interreligiós. Encarem aquesta tretzena edició, la tercera que organitzem, amb molta il·lusió. Us hi esperem!

Enric Vendrell i Aubach
,
Director general d’Afers Religiosos (Extracte de la carta de presentació de la Mostra)


Més informació clicant aquí.