18 de desembre 2016

Reflexions a la Paraula de Déu

Déu amb nosaltres

La paciència de Déu no s'acaba mai. Jesucrist -Déu entre nosaltres, els homes- segueix aquí, sempre, ensenyant-nos que l'estimació és l'únic camí que ens porta a Déu. Estimem quan ens obrim als altres, quan escoltem els altres, quan treballem per als altres, quan acollim els que ens demanen ajut, quan compartim el nostre temps amb els que estan sols, orfes d'amistat. I molt més!

“Ni que passi per la vall tenebrosa, no tinc por de cap mal. Tu ets vora meu: la teva vara i el teu bastó em donen confiança” (Salms, 23:4). En els moments que la nostra fe passa per la vall tenebrosa i es dilueix per la falta d'atenció a les necessitats dels qui et segueixen, per l'immobilisme de molts dels responsables de l'església, Jesucrist-Déu entre els homes segueix aquí amb la seva misericòrdia, demanant-nos que sigui també la nostra misericòrdia la que es faci realitat vers tota la humanitat.

Jesucrist ens crida a cadascú de nosaltres a anunciar l'Evangeli de Déu -la bona nova de Déu- en la nostra vida, mitjançant les nostres paraules i les nostres actituds. Així farem extensiu el nostre coneixement de Jesucrist a tots els que ens envolten. Tots hi som convidats.

Déu intervé en Maria, l'omple l'Esperit Sant. Déu ja és entre nosaltres. No tinguem por: l'Esperit Sant ens guia pel camí de la vida, no mirem cap a un altre cantó! Ell ha vingut a salvar tota la humanitat de totes les malifetes que ha fet, que fem i que per desgràcia farem.

"En el cor d'aquest món continua present el Senyor de la vida que ens estima tant. Ell no ens abandona, no ens deixa sols, perquè s'ha unit definitivament a la nostra terra, i el seu amor sempre ens duu a trobar nous camins. Lloat sigui" (Carta encíclica Laudato si', de Francesc).

Pere Rius