06 de gener 2017

Assemblea de gener: l'Islam

Amb motiu del IV centenari de la reforma de Luter, aquest curs el Consell Pastoral ha cregut convenient dedicar algunes de les assemblees a explicar la diversitat religiosa. Així es va dedicar una primera sessió a la persona de Luter, projectant la pel·lícula que porta el seu nom, Luter. En una segona assemblea varem visitar la Sinagoga del carrer Avenir. I com a continuació d’aquestes dues sessions, en aquesta propera assemblea que inicia l’any parlarem de l'Islam.

L'Islam és el gran desconegut. Malgrat cada vegada més convivim amb persones que professen aquest credo, no sempre coneixem el contingut real d'aquesta religió. S'ha distorsionat molt l'Islam i moltes vegades ens quedem amb aspectes molt perifèrics d’aquesta religió, com pot ser la forma de vestir, els costums, el menjar, etc. Actualment aquesta distorsió, que ja tenim formada, s'ha anat agreujant amb els atemptats terroristes protagonitzats per persones que maten en nom de Déu.

Hem convidat perquè ens parli de l’Islam el Sr Jordi López Camps, ex director d'afers religiosos i actualment col·laborador de Cristianisme i Justícia. Creiem que és important tenir una visió adequada del que és aquesta religió ja que és una creença que cada vegada és més present a Catalunya.

L'Assemblea serà el proper dilluns dia 9, a les 8 del vespre.

El Consell Pastoral