26 de febrer 2017

Reflexions a la Paraula de Déu

Els sense sostre

"No us neguitegeu per la vostra vida pensant què menjareu o què beureu, ni pel vostre cos pensant com us vestireu".

És evident que fa 2.000 anys les necessitats materials de la gent eren més reduïdes que no pas ara. Jesús parla de la vida, que és el més important i que ha de superar dificultats. Si traslladem les paraules d'aquest evangeli de forma literal al dia d'avui, se'ns presenta la figura del sense sostre que té només un objectiu: les vint-i-quatre hores, sense atabalar-se pel futur.

Nosaltres estem a l'altre extrem, hem superat els 2.000 anys i tenim televisió, mòbil, potser cotxe, i tantes coses més...

Segons l'evangeli d'avui potser hauríem de vèncer l'estat del benestar i simplificar-ho tot en defensa de la vida. La nostra civilització ha construït una societat plena d'exigències sense les quals ens diuen que no és possible viure.

"No us neguitegeu" diu Jesús. Jo crec que no ens podem aturar en aquest neguit i hem de procurar descobrir, per mitjà dels valors humans, un equilibri entre les coses materials i la força per fer el bé, i si ho fem així ens adonarem que sentim una satisfacció que sembla alguna felicitat. D'aquesta manera podrem fer nostres les darreres paraules de Jesús d'avui: "Busqueu per damunt de tot el Regne de Déu i ser justos tal com Ell vol, i tot això us ho donarà de més a més".

Àngel Oliva