28 d’abril 2017

III Fòrum Fragmenta: Trobada entre autors i lectors amb moltes activitats per petits i grans, i un concert amb pastís per celebrar el 10è aniversari de Fragmenta.

El dissabte 20 del proper mes de maig la Casa d'Espiritualitat Sant Felip Neri, a Barcelona, acollirà el tercer Fòrum Fragmenta. Un espai que posa en contacte els lectors amb els autors de Fragmenta Editorial i que aquesta vegada coincideix amb la celebració dels deu anys de vida del segell. Per assistir-hi cal omplir un formulari d'inscripció que podeu trobar al web: www.fragmenta.cat, i enviar-lo tan aviat com sigui possible i, en qualsevol cas, abans del 14 de maig.

Hi intervindran: Jordi Amenós, Xavier Melloni, Albert Cortina, Miquel-Àngel Serra, Jordi Pigem, Joan-Carles Mèlich, Ramon M. Nogués, Pere Lluís Font, Lluís Duch, Dolors Bramon, Halil Bárcena, Dídac P. Lagarriga, Inês Castel-Branco, Laia de Ahumada, Josep Cobo, Marta Millà i Tina Vallès.

En el decurs del fòrum hi haurà activitats dirigides per a infants de 3 a 12 anys, mentre els pares participen en una altra activitat per a adults. Després de la cloenda institucional, se celebrarà un concert de Lídia Pujol, acompanyada a la guitarra per Guillermo Rizzotto.

El 2007 cinc llibres de Fragmenta van arribar per primer cop a les llibreries. La nova editorial buscava oferir als lectors llibres clàssics i d'assaig en l'àmbit de la recerca espiritual. Una recerca que entenen "en un sentit molt ampli i rigorosament independent".

Al llarg d'aquests deu anys el projecte ha anat augmentant en amplitud i ambició. Van començar publicant només en català: ara ho fan en català, en castellà i en portuguès. Van començar publicant llibres sobre l'àmbit religiós en exclusiva: posteriorment l'editorial s'ha anat obrint a disciplines afins com la filosofia, i la literatura. Van començar adreçant-se exclusivament a un públic adult: ara compten també amb una col·lecció d'àlbums il·lustrats adreçada als infants.

Els editors, Ignasi Moreta i Inês Castel-Branco, asseguren que la motivació de fons, però, no ha canviat: "Volem fer un servei a totes les persones, grans i petites, que es fan preguntes". Així mateix consideren que "els llibres de Fragmenta no tenen la pretensió de voler donar resposta a les preguntes, sinó la humilitat de voler acompanyar el lector en les seves indagacions" i que "no es tracta de donar respostes tancades, sinó d'ajudar a fer-se les preguntes adequades i de proporcionar instruments per aprofundir-hi".

L’any 2012 es va celebrar el primer Fòrum Fragmenta amb motiu del cinquè aniversari de l'editorial.