09 d’abril 2017

Setmana Santa

Avui, Diumenge de Rams, comencem la Setmana Santa. Durant aquesta setmana commemorarem la Passió, Mort i Resurrecció del Senyor. El nucli central de la nostra fe. Com ja he fet altres anys, us proposo de forma senzilla algunes reflexions sobre aquests dies.

Diumenge de Rams
Jesús muntat sobre un ase, signe d’humilitat, entra a Jerusalem. Els infants l’aclamen, el poble senzill s’entusiasma, les autoritats li recriminen el gest. Avui, els infants amb els palmons ens recorden aquella entrada.

Preguem


Jesús, Vós vàreu manifestar que cap Profeta mor fora de Jerusalem. El vostre camí arriba al seu terme. Concediu-nos un cor d’infant i una ment lúcida, perquè sapiguem donar-vos estada entre nosaltres i us reconeguem com el Fill de David, el Messies.

Dilluns, Dimarts i Dimecres Sants
El poder de les tenebres avança, volent apagar la llum del qui és la Llum del món. Durant aquests dies Jesús predica al Temple. Les seves paraules i gestos proclamen la Veritat, la veritat de Déu.

Preguem


Jesús, Vós sabeu de les nostres febleses i mediocritats, Vós que perdoneu els nostres pecats, tingueu misericòrdia de nosaltres, i doneu-nos el vostre Esperit, perquè no tanquem les nostres oïdes al vostre missatge.

Dijous Sant

Commemoració de la Cena del Senyor . Ell que sempre havia estimat els seus en el món, ara els demostrà fins a quin punt els estimava. Dia de l’Amor, Jesús renta els peus als seus deixebles. Institució de l’Eucaristia: “Això és el meu cos, ofert per vosaltres” “Aquest calze és la nova aliança segellada amb la meva sang”. Traïció de Judes.

Preguem

Jesús, feu que sapiguem reconèixer tot el que Vós avui ens doneu. Que tinguem sentiments d’agraïment i que amb sinceritat us diguem gràcies. Vetlleu per la vostra Església, perquè fidel al vostre gest, sigui servidora, i es purifiqui de tota traïció.

Divendres Sant
“Tot s'ha complert... Llavors inclinà el cap i expirà”. Mort ignominiosa. Moment de la tenebra. El Just és ajusticiat. Avui tot el dia és presidit per la Creu.

Preguem

Senyor, davant de la Creu no tinc paraules, tot és silenci. Davant la Creu, Senyor sóc aquí. Feu que sàpiga prendre la meva creu.

Dissabte Sant
El nuvi ens ha estat pres. Maria i les dones ploren. La Ciutat de Jerusalem celebra la festa de la Pasqua jueva. L’ajusticiament de Jesús és una notícia més. Per a molts la vida continua.

Preguem

Avui, Senyor, feu que no oblidem els nostres germans d’arreu del món que ploren sense consol, pels sofriments infligits pels poderosos.

Diumenge de Pasqua

El sepulcre buit. La mort ha estat vençuda. El Déu de Jesucrist és el Déu d’esperança.

AL·LELUIA, AL·LELUIA, AL·LELUIA

Josep m Jubany