24 de gener 2018

Celebració de la Festivitat de Sant Ildefons, el nostre Sant Patró

Com en altres anys per adaptar-nos a l’agenda del bisbe que presideix la celebració de l’Eucaristia, hem ajornat la celebració de la festa fins al dissabte dia 27. Tinguem un record per Mons. Sebastià Taltavull, ara bisbe de Mallorca, que durant tants anys ens ha acompanyat en aquesta festivitat amb un afecte molt especial per la nostra comunitat; la seva proximitat l’hem sentit i gaudit en cadascuna de les seves visites i des d’aquí li ho volem agrair amb tot el cor.

Ara és l’hora del relleu, enguany serà el recentment nomenat bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Antoni Vadell qui ens ha volgut acompanyar en la nostra festa per presidir l’Eucaristia. Tindrem ocasió de conèixer-lo i saludar-lo.

Prèviament, al llarg de la tarda, hi haurà activitats conjuntes de l’Agrupament Escolta Joan Maragall i de l'Esplai Sant Ildefons; i a les 7 de la tarda hi haurà un concert del Cor Diaula, que també participarà amb els seus cants a l’Eucaristia posterior.

El Cor Diaula participa de la celebració de Sant Ildefons amb un concert
Fundat l’any 1991 en el si del Centre d’Educació Musical Diaula, progressivament ha anat incorporant nous cantaires amb l’interès comú de gaudir del fet de cantar amb un treball rigorós i disciplinat. Actualment consta de 32 membre.

La seva directora Blanca Martí, dirigeix a més del Cor Diaula, el cor femení Heurai la Coral Lonxe da Terra.

El cor ha col·laborat en molts actes de la ciutat i ha actuat en algunes de les seves sales més emblemàtiques: el Palau de la Música Catalana, l’Auditori, l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona, les esglésies del Pi i de Sant Just i Pastor, la cova del Drac i la Casa Elizalde. També ha actuat en diversos indrets de Catalunya i Europa, destacant la interpretació d’obres com el Magníficat de J. Rutter, El Gloria de Vivaldi, la Misa Criolla d’Ariel Ramírez i l’estrena de les Cantiones Sacrae de Johan Duijck.